В навечерието на Великден семейства от „Тракия” получиха подкрепа

20 Апр 2022 16:49

 

Организацията “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще” финансира кампания в подкрепа на 52 лица и семейства в неравностойно положение от пловдивския район „Тракия”. В навечерието на Великден те получиха хранителни продукти от първа необходимост и пакет с традиционните за Великденските празници храни.
„За втора година организацията подкрепя семейства в нужда от най-младия пловдивски район. Огромно благодаря на основателя й Радостин Георгиев и на пловдивския координатор Вера Вулджева за това, което правят. Адмирации към всички, които отварят сърцата си и помагат на нуждаещите се”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Пакетите съдържаха млечни продукти, хляб, месо, варива (ориз, боб, леща), картофи, различни тестени изделия - макарони, фиде, юфка, подправки за готвене, олио, оцет и др., консервирани продукти - лютеница, грах, туршия, продукти за мазане. Имаше още козунак, яйца и бои за оцветяване, сладкиши, шоколади, вафли и други.
„До момента сме предоставили подкрепа с помощ на общината на над 150 семейства. Отделно от това поемаме грижата за отделни хора или семейства от район „Тракия”, които са в тежка житейска ситуация и сами не успяват да се справят. Променихме напълно живота на баба Грозданче от „Тракия”, на която направихме основен ремонт, осигурихме мебели, храна и средства, като и до момента има дарители, които продължават трайно да и помагат”, припомниха от “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще”.
В момента организацията отново има активна кампания за дядо Стефан и неговите 4 прекрасни внучета, които той отглежда напълно сам.
„Вярваме, че с общи усилия можем да изградим едно по-добро бъдеще!”, заявяват от екипа на “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще”.

Main Menu