Печат на тази страница

Децата с празник на пътната безопасност в Южен

06 Авг 2020 09:23

Община Пловдив, Сектор „Пътна полиция“ – Пловдив и BG Бъди активен канят децата от район „Южен“ и техните родители на празник, посветен на пътната безопасност и опазване чистотата на града.

Днес от 18.00 часа на детската площадка по безопасност на движението срещу парк „Белите брези“(Точното място е: детската площадка по безопасност на движението срещу парк „Белите брези“, ул. „Лазо Войвода“ и „Скопие“) ще се проведе второто събитие от съвместната инициатива „Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”.
Миналата седмица тя се осъществи в район „Тракия“, а целта на инициативата е създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти.

Организаторите отново са приготвили много забавни и интересни игри, а главен инспектор Ботьо Гиргинов ще покаже на децата и ще ги научи на неща, свързани с пътната безопасност, правилното пресичане и каране на велосипеди и тротинетки, както и спазване на правилата за движение по пътищата.

Младежите от сдружение BG Бъди активен са подготвили много разнообразни състезания, свързани с опазване чистотата на околната среда и разделното събиране на отпадъци със специални награди за най-активните деца.

Община Пловдив и район „Южен“ са осигурили допълнително музикална програма и изненади.

През настоящата година администрацията в лицето на ОП „Организация и контрол на транспорта“ обнови трите детски площадки по безопасност на движението, като възстанови счупените светофари, знаци и маркировка в районите „Тракия“, „Южен“ и „Северен“. Последната изброена в момента се ремонтира изцяло, като е положен нов асфалт, маркировка, предстои да бъдат поставена чисто нова светофарна уредба, пейки и озеленяване.

Отправяме специална покана към децата да се забавляваме заедно по време на лятната ваканция.

Main Menu