За 300 дни ремонтират ул. Даме Груев

15 Дек 2021 13:22

 

Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на район „Южен“ Костадин Язов направиха днес първа копка на ремонтните дейности на улица „Даме Груев“.

 

„Това е важна пътна артерия и ремонтът ѝ бе залегнал в нашата програма. Строителните дейности ще продължат 300 дни и ще протекат на три етапа. В първия е включено трасето от улица „Македония“ до улица „Охрид“, във втория ще се продължи до улица „Тодор Александров“, а в третия ще стигнем до надлез „Родопи“. Предварително се извинявам на жителите на района за известното неудобство, което ще изпитат, но съм уверен, че след приключване на дейностите всички ще са доволни от новия облик на улицата“, заяви при първата копка кметът Димитров.

Пламен Райчев уточни, че улицата ще бъде разширена на север и новото трасе ще включва две платна по 6 метра, както и тротоари от двете страни на улицата с ширина от по 2 метра.

„Най-проблемен участък ще е този до кино „Въстаник“, където ще е и най-тесният участък от улицата, но сме намерили инженерно решение с рампа за пешеходците“, обясни Райчев.

 

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов успокои живеещите в района, че в участъка ще бъдат обособени достатъчно паркоместа.

 

„Обектът се изпълнява на инженеринг и в проекта ще бъдат заложени паркоместа там, където е възможно – на разширението при улица „Охрид“, както и по цялото ѝ протежение. За облекчаване на трафика ще се прецени и как ще е най-удачно регулирането му – с кръгово кръстовище на пресечката с „Пере Тошев“ или със светофарна уредба“, допълни още той.

 

В ремонтните дейности освен разширението и асфалтирането на улицата влизат още подмяна на старата подземна инфраструктура с нова и изграждане на ново улично осветление, реконструкция и подмяна на съществуващия главен магистрален водопровод, реконструкция и доизграждане на канализационни клонове в обхвата на ул. „Даме Груев“, както и ремонт и изграждане на силови инсталации, тръбна кабелна канална мрежа и шахти.

Main Menu