Абсолвенти засадиха още фиданки в район Южен

03 Юни 2022 17:17

 

 

Aбсолвентите от Випуск 2022 заедно със Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика и студенти от други курсове на ВУСИ продължиха традицията да засаждат дръвчета във вече създадената Алея на ВУСИ.

Инициативата стартира от завършилия миналата година випуск на Висшето училище по сигурност и икономика. През 2021 г. по повод на Деня на Земята абсолвентите засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба в близост до сградата на вуза, с което поставиха началото на Алеята на ВУСИ.

Тази година по повод на Световния ден на околната среда – 5 юни, абсолвентите от Випуск 2022 засадиха пет дръвчета липа. Инициативата бе подкрепена от ръководството на вуза и от Студентския съвет. „Опазването на околната среда е важно за мен и се радвам, че съм част от това събитие и че мога да допринеса за озеленяване на района“, сподели Нонна Благова – четвъртокурсничка във ВУСИ. Представители на община Пловдив – район Южен, и ОП „Паркове и градини“ също дойдоха, за да окажат своята подкрепа на абсолвентите и висшето училище. Зам.-кметът на район Южен и възпитаник на ВУСИ г-жа Атанаска Тунтова помогна на студентите, като участваше в залесяването редом с тях. „Радвам се, че инициативата продължи и през тази година, и искрено вярвам, че тя ще продължава и занапред“, сподели тя.

С усмивки на лицата и удовлетворени от свършеното абсолвентите от Випуск 2022 оставиха своята следа и обещаха, че ще се връщат тук, за да наблюдават развитието на Алеята на ВУСИ.

 

Main Menu