Отбелязаха световния ден на животните в район „Южен“

04 Окт 2022 18:36

 

Във връзка със Световния ден на животните 4-ти октомври в район „Южен“ се проведоха няколко инициативи.
Небезизвестното терепавтично куче Атос от порода Бобтейл посети децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, намиращ се в район „Южен“ гр. Пловдив.

 

Атос е един от четирите бобтейла, които притежават сем. Костадинови. Те разказаха на децата за неговите братя и майка му Мон, както и за грижите, които се полагат ежедневно за тях.
„Всички те са много добри, но днес избрахме да посетим децата с Атос, тъй като е най-кротък и любвеобилен“ - сподели Велислава Костадинова.

 

Децата отначало плахо поглеждаха към кучето, поради размера му и пухкавата му козина, но с терапевтични си умения, той скъси дистанция между децата и себе си, като не пропусна да ги целуне и да се качи дори и на люлеещия се стол в двора.
По-късно през деня инж. Евтимия Първанова-еколог към район „Южен“ изнесе открит урок в 5„б“ клас с класен ръководител Диана Димитрова към СУ “Константин Величков“. Всички ученици получиха книжка „Осинови супергерой“ с комикси, в която главните герои са кученцата от общинския приют–Пловдив: Алекс, Бен, Флавио, Арчи, Хоуп, Зоро и др., които чакат своите „Мама и Тате“.

 

През следващите дни предстои да бъдат изнесени открити уроци и в другите училища в района.
В края на работния ден, Зам.-кмета на район „Южен“ г-жа Атанаска Тунтова връчи две награди във връзка с провеждането на инициативата „Регистрирай куче и спечели награда-2022“, организирана от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив.

 

Електронната система за административна регистрация на домашните кучета, отглеждани в Пловдив, генерира два номера в район „Южен“ на средно азиатската овчарка Айда и на немската овчарка Чапрак.

 

„Честит празник! Благодарим Ви, че се грижите за Вашите домашни любимци и за това, че сте отговорни да регистрирате своя домашен любимец. Пожелавам Ви много здраве, взаимна обич и топлина.“ – поздрави г-жа Атанаска Тунтова.

Main Menu