Злосторници посегнаха на Коледната елха в Западен

06 Дек 2021 08:01

Само ден, след като бяха тържествено запалени светлините ѝ, Коледната елха в пловдивския район "Западен" стана обект на грозно посегателство. За това съобщи кметът на града Димитър Колев на личния си профила във Facebook.
Според написаното, в събота около 19 часа група младежи на възраст между 13 и 15 години са разрушили част от украсата и са спрели осветлението на елхата. "Имаме работещи камери и те са заснели вандалските им действия. Съжалявам, че не мога да кача клипове, защото лицата са непълнолетни. Всички щяхте да видите с какво нагло чувство на безнаказаност играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението", написа кметът в социалната мрежа.
Той благодари на гражданите, които са се обадили в полицията и по този начин са успели да предотвратят още по-големи щети. Районният кмет уточнява, че още в понеделник записите ще бъдат предадени във Второ районно управление, като е убеден, че извършителите ще бъдат установени. Димитър Колев уточнява, че осветлението ще бъде ремонтирано още в първия работен ден.

Main Menu