Започва тотална промяна на алеята на булевард „Свобода“

14 Апр 2022 16:40

Започва пълно обновяване на пешеходната алея на булевард „Свобода“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Предвижда се тя да добие модерен вид с нова настилка, пейки и осветление.
Алеята е дълга общо 500 метра, като се пресича от улица „Владивосток“. Тя ще бъде преасфалтирана по цялата й дължина, предвижда се да бъде зададен и наклон за правилно отводняване при валежи от дъжд. Ще бъде изградено изцяло ново осветление, каквото към момента липсва, като то ще бъде осигурено от 50 модерни лампи. Планирано е поставянето на 50 нови пейки и 50 кошчета за отпадъци.
„По този начин тази алея, която е изключително посещавана, ще придобие един изцяло нов вид. През годините сме имали много жалби заради лошата настилка и липсата на осветление. Сега това ще се промени и тук ще изградим една прекрасна паркова среда с огромните дървета, които са около нея. Вярвам, че алеята ще стане още по-любимо място за пловдивчани, като след ремонта тук ще могат да се карат велосипеди, ролери, ще я направим достъпна и за майки с колички. Така ние продължаваме политиката си да откриваме нови паркове и да разширяваме зелените площи в „Западен“, категоричен бе кметът на района Димитър Колев.

Main Menu