Детска градина „Росица“ отбеляза 50-годишен юбилей

01 Юни 2022 19:33

 

С грандиозен концерт детска градина „Росица“ отбеляза своя 50-годишен юбилей. Гост на празника беше кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
„Душите на децата са грейнали цветя, блести над тях росата, с неземна красота. Роса, Роса, Росица, невинно затрепти, сияеща звездице, децата радваш ти“ – с тези думи, определени за мото на концерта, талантливите деца откриха спектакъла, изпълнен с много музика, песни и танци. Родители, възпитатели и малчугани се забавляваха и пяха заедно обичани от всички текстове, посветени на детството. Празникът не мина и без народна музика, като гвоздеят на програмата бе изпълнението на народна песен от музикалния ръководител и родител на дете в градината Елена Дългъчева.
„През годините „Росица“ придоби славата на една от най-добрите детски градини не само в района, но и в целия град. Желая ви да сте все така успешни и да се грижите за децата със същото внимание и любов, както сте го правили винаги досега“, обърна се към директора Боряна Калайджиева кметът Димитър Колев.
Детска градина „Росица“ е открита на 5 януари 1973 година. Тя се посещава от 165 деца в шест възрастови групи от 3 до 7 години. От детското заведение залагат на иновативно възпитание и обучение, благодарение на което децата да бъдат научени да мислят критично, да откриват и решават проблеми, да бъдат творци с развито въображение. „Росица“ е единствената детска градина в Пловдив, която работи по международната програмата „Стъпка по стъпка“, съчетавайки я с Държавните образователни стандарти на МОН.

Main Menu