Детска ясла „Дара“ отбеляза 60-годишен юбилей

30 Юни 2022 11:10

 

С уникално тържество детска ясла „Дара“ отбеляза своя 60-годишен юбилей. Събитието се проведе в сградата на районното кметство, където децата, родителите и педагозите бяха приветствани от Димитър Колев.


„За мен е огромно удоволствие да присъствам на това прекрасно тържество. Искам да изкажа огромната си благодарност към всички, които през годините са работили неуморно за развитието на детското заведение. Желая на всички да продължават в същия дух да се грижат с любов и всеотдайност за децата, за да остане "Дара" сред водещите ясли в Пловдив. Честит празник!“, поздрави ги кметът на района.


На празника беше както настоящият директор Иванка Терзиева, така и първият ръководител на яслата д-р Дафинова, която също произнесе слово и поздрави присъстващите. Децата показаха защо яслата е една от най-желаните в района – те пяха песни, танцуваха и показаха какво са научили при престоя си в детското заведение.


Детска ясла „Дара” е създадена през 1962-ра година и има сериозни традиции в отглеждането, възпитанието и обучението на деца до 3-годишна възраст. Тя разполага с четири групи, а целодневният престой на децата е организиран по дневен режим, включващ основните дейности – хранене, сън, хигиена, игри и творчески занимания, съобразени с възрастта на децата. Освен основните режимни моменти в детското заведение се организират и ежедневни занимания, свързани с развитието на речта, музикалния слух, фината моторика, логическото мислене и двигателната култура.

Main Menu