Район „Западен“ кани всички на голям класически концерт

18 Окт 2022 13:26

 

Класическа музика ще завладее район „Западен“ в сряда вечерта. Концертът „Viva la musica“ ще се проведе от 18,30 часа на 19 октомври в голямата зала на районното кметство.
По време на събитието публиката ще се срещне както с професионални музиканти, така и с млади таланти. В концерта ще вземат участие представителите на Сдружението: Валентина Трендафилова (сопрано), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело) и Злателина Коларова (пиано). Гост-изпълнители са Ивелина Рашкова (сопрано), Екатерина и Марияна Стоеви от класа по цигулка на Е. Ночева в НУМТИ "Д. Петков" и Виктор Костов от класа по цигулка на П. Генов в НУМТИ "Д. Петков". В програмата са включени творби от П.И. Чайковски, П. Сарасате, Н. Паганини, З. Фибих, Ф. Лехар, С. Прокофиев, П. Хаджиев и други. Водещ на програмата е Дарина Иванова.
С концерта се слага началото на уникално творческо сътрудничество между Сдружение "Изкуство във времето" и екипа на район „Западен“. Събитието е в унисон с целите на Сдружението за разширяване на аудиторията на класическата музика и за децентрализация на културните процеси.

Main Menu