ВМРО-Пловдив отбеляза годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

20 Юли 2018 14:56

 

По повод 115 години от Илинденско-Преображенското въстание Студентската организация на ВМРО - Пловдив раздаде листовки с които напомни на пловдивчани за венецът на българското национално-освободително и обединително движение. Младите войводи подариха над 1 500 картички по главната улица на града.
"Радвам се, че не сте забравили тази значима дата от нашата история. Това е един от най-големите български празници, честит празник."- това бяха думите на един възрастен мъж, на който подарих картичка, разказа Васил Ганчев член на студентската организация.
В същото време ръководството на градската организация поднесе цветя на паметника в памет на българите от източна и западна Тракия и беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България.
„Честит празник, днес почетохме подвига на героите от ВМРО, осмелили се да предизвикат една империя заради копнежа си за свобода и единение с България! Бог да ги прости и да живеят вечно в паметта на поколенията!“ с тези думи пред паметника се преклони Борислав Инчев председател на ВМРО-Пловдив.
Честит Илинден, за българите Великден! Борбата продължава! Да живее единна и целокупна България!

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu