200 шахматисти взеха участие в турнира по шахмат за Купата на ВМРО - „Кан Крум"

22 Юли 2018 12:45
200 шахматисти взеха участие в турнира по шахмат за Купата на ВМРО - „Кан Крум"/снимки/ 200 шахматисти взеха участие в турнира по шахмат за Купата на ВМРО - „Кан Крум"/снимки/

Гросмайстор Кирил Георгиев е победител в шестия турнир по шахмат за купата на ВМРО Пловдив “Кан Крум”.  Близо 200 шахматисти на възраст от 6 до 86 години, като 80 от тях бяха деца на възраст до 14 години, взеха участие в шестия турнир по шахмат за Купата на ВМРО „Кан Крум. В турнира премериха сили четирима гросмайстори, сред които Кирил Георгиев и Петър Дренчев, шампионката на страната по шах Виктория Радева, трима международни майстори, момчета и момичета до 8, 10 и 12 години. Голямата част от участниците бяха от Пловдив, но имаше и такива от други краища на страната.

 


Победител в турнира стана гросмайстор Кирил Георгиев, който  бе награден от председателя на Пловдивската организация и кмет на район „Южен“ Борислав Инчев. Той получи купата на ВМРО-Пловдив и парична награда от 250лв.,за класиралите се на второ и трето място сумите бяха по 200 и 150 лв., а такива имаше и за всички класирали се до 10-то място. Бяха връчени и седем специални награди от по 50 лв. Секретарят на ВМРО Пловдив Камен Шишманов и Димчо Петров зам.-кмет на район „Южен“ и член на ръководството на партията също наградиха призьорите и участниците в турнира.

 


“Турнира се превърна в истински празник за шахматната игра. Радвам се, че имаше толкова голям интерес. Сигурен съм, че догодина ще има още повече желаещи. Благодаря на всички участници за спортсментската игра.”-бяха думите, които отправи Борислав Инчев при закриването на турнира.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu