Инж. Владимир Кисьов: Цял квартал чака напразно две години обещания от общината парк

08 Авг 2018 10:14

 

 
Хиляди пловдивчани, които живеят между ул. „Варшава“, “Месемврия“, “Тодор Влайков“ и  “Детелина“, вече две години напразно чакат градската администрация да изгради парк в междублоковото пространство. Две поредни години общината планира този ремонт в бюджета си, но и досега работата не е започнала. 

 

Има ли изготвен проект, на каква стойност е и кога ще бъде реализиран? Това са само част от въпросите, които общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов  задава на кмета Иван Тотев в питането, внесено на последната сесия. 
„На 31 януари тази година, по време на дебатите за бюджета аз направих предложение за парк в карето между ул. “Варшава“, ул. “Месемврия“, ул. “Тодор Влайков“ и ул. “Детелина“. Кметът прие моето предложение, след като стигнахме до извода, че то е важно за квартала. Общинският съвет прие предложението. Същото се случи и година по-рано. Предложението за парка отново беше прието и включено в бюджета, но не беше реализирано“, напомня за неизпълнения ангажимент Владимир Кисьов. 
Подобна е съдбата и на много други предложения, които съветниците от „Съюз за Пловдив“ са правили през годините. Вече три години не е направен ремонт на детската площадка и зелена площ около нея до пешеходния мост на Марица в „Северен“. Тази детска площадка е единствената в района на Пешеходния мост, където необходимостта от зелени площи е огромна. Бързото застрояване на квартала около Новотела и по поречието на Марица изисква и развитие на социалната инфраструктура.

 

„Всички предложения на „Съюз за Пловдив“ са изготвяни според нуждите на пловдивчани. Винаги сме се старали те да бъдат изпълнени по най-ефективния начин за града. Бюджетът и капиталовата програма се приемат, за да се изпълняват, а не да служат само за приказки на сесиите“, подчертава Владимир Кисьов.

 

Съветникът от „Съюз за Пловдив“ очаква ясен и точен отговор от кмета на следните въпроси: 

 

1.​ Кой взима решенията и подрежда приоритетите къде и кога да бъде изградена градинка, детска площадка или парк? 

 

2.​ Община Пловдив подписала ли е рамков договор с фирма, която да извършва ремонти или изграждане на градинките и детските площадки? С какъв срок, при каква цена и с какъв предмет е този договор? 

 

3. ​Ако няма подписан договор, по какъв друг начин се възлагат ремонти или изграждане на градинките и детските площадки в районите?

 

4. ​Защо за втора поредна бюджетна година  не е извършено изграждане на парк в карето между ул. “Варшава“, ул. “Месемврия“ и ул. “Тодор Влайков“, ул. “Детелина“? Кога планирате да бъде реализиран, има ли изготвен проект и на каква стойност е той?

 

5.​ Защо не е извършено възстановяване на детската площадка и зелена площ около нея до пешеходния мост на Марица в район „Северен“? Кога планирате да бъде направено това, има ли изготвен проект и на каква стойност е той?

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu