Ужилените от Олимпик вече могат да изберат друг застраховател. Съветник се шегува с колега в ОбС Пловдив заради фалита/снимки/

15 Авг 2018 16:46

Заради фалита на Застрахователна компания Олимпик АД клон България, се появиха искри между общински съветници в ОбС Пловдив. Бившите политически партньори Ангел Ангелов и Пепа Деведжиева от РБ отново се заядоха. Независимият съветник реагира бурно на материал в медиите на пловдивският представител на ЗК Олимпик Деведжиева, която казва хората бързо да бягат в други дружества да сключват Гражданска отговорност. Ангелов писа във фейсбук: "Ужас, г-жа Пенка Деведжиева - зам.-председател на Общински съвет Пловдив, която застрахова почти всички здравни заведения в града..днес вече ни съветва да тичаме за нови застраховки в други компании! А на къде да тичат общинските лечебници? Питаме ние, а други сигурно ще питат има ли конфликт на интереси...Да реформираме заедно!"

Междувременно всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания Олимпик АД клон България, която ще се прекрати на 17 август 2018 г., вече могат да сключват нови полици с други застрахователи. Това обявиха от Комисията за финансов надзор.

От ведомството са категорични, че е създадена необходимата организация и Гаранционният фонд е осигурил техническа възможност за сключване на контрактите.

Периодът на покритие по новата полица трябва да започва най-рано от 18.08.2018 г. (събота) от 00:00 ч.

Полиците, сключени със Застрахователна компания Олимпик АД, ще осигуряват покритие до 23:59:59 часа на 17 август 2018 г.

 

Отнемането на лиценза на дружеството в Кипър засегна около 200 000 българи, които имат полици за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" в българския клон.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu