Воеводите скочиха срещу продажбата на 22 дек зад МОЛ Пловдив на фирма близка до Винпром Пещера

12 Сеп 2018 13:55
Воеводите скочиха срещу продажбата на 22 дек зад МОЛ Пловдив на фирма близка до Винпром Пещера Воеводите скочиха срещу продажбата на 22 дек зад МОЛ Пловдив на фирма близка до Винпром Пещера

Общинските съветници от ВМРО днес се обявиха против продажбата на два имота в размер на 22 декара, които се намират между бул. Копривщица и бул. Свобода. Предложението е в дневния ред на предстоящата общинска сесия.

С нашите 3 гласа едва ли ще спрем продажбата на тези общински терени от по 16 и 6 дка в район Западен. Ние искаме точка 9 да отпадне от дневния ред. , заяви на пресконференция председателят на градската организация на партията Борислав Инчев.

„Ние като общински съветници ще гласуваме против тази продажба, но ако тя се осъществи ще настояваме парите да бъдат насочени към някой значим градски обект като Морър-Царевец, примерно“, допълни общинският съветник Стефан Послийски. Той допълни, че много инвестиционни намерени се спират от администрацията и отлежават с години, а сега за три месеца всичко се решава.
Борислав Инчев заяви, че ще пише отличен на администрацията, ако търга бъде направен в началото на октомври.
Приходната част на бюджета се изпълнява добре, тогава какво налага тази продажба и има ли спешна нужда общината от пари, това ще попитат на сесията съветниците от ВМРО.
Много по-остър в изказването си беше зам.-председателят на Общинския съвет Камен Шишманов, който окачестви собствениците на фирмата като олигарси, които се разпореждат с живота в Пловдив. „Подозрителна е тази продажба набързо, още повече че инвестиционни намерения да строи жилища там има фирмата „Младост Алфа“, която е близка до Винпром „Пещера“, заяви общинският съветник Камен Шишманов. Той припомни, че това е същата фирма, от която общината откупи терена между Централна поща и „Тримонциум“. „Те се държат като олигарси с нас. Едва ли не трябва да сме им слуги в Пловдив. Част от този терен по времето на д-р Иван Чомаков беше отреден за зелени площи. 6 или 8 декара трябваше да стане парк. За няколко години се смениха статутите и сега се направи за жилищно строителство. Това предложение за терена е с ясен край. Младост Алфа ще го вземе. Кой ще искара депозит около 7 милиона лева за двата имота. Най-странното е, че стъпката за наддаването е само 3000 лева. От сега казвам, че имотът ще бъде купен на първа стъпка…..Лакомията е голяма.“, заяви Камен Шишманов.

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu