Цветан Цветанов: Две са номинациите за нов министър на транспорта/снимки+видео/

15 Сеп 2018 14:38

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта. Това каза в Пловдив председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Кандидатурите ще бъдат обсъдени в понеделник, 17 септември, на Коалиционен съвет. Засега имената на номинираните се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени публично едва след като бъдат обсъдени с коалиционните партньори. По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и
предизвикателствата, които стоят в областта на сектор „Транспорт”. „Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата", посочи Цветанов.

Цветанов каза, че президентът Радев ще подпише указа за освобождаването на главния секретар Марин Младенов след връщането си от Рига, като добави, че не вижда в забавянето нищо друго освен факта, че президентът е пътувал, но вече е в страната и се очаква да подпише.

Относно готвения утре в столицата протест Цветанов казва, че се занимава с други неща, но се надява всичко да мине мирно и спокойно, а на въпрос дали предвижда правителствена криза, каза, че при 2.5 милиарда излишък, увеличение с 10% на всички бюджетни заплати и икономическия растеж управляващата коалиция е стабилна.

„През следващата 2019 година предстоят избори за Европейския парламент и местни избори, затова е необходимо да си направим равносметка и да определим ясно приоритетите си“, каза още Цветанов. Той припомни, че след местните избори през 2015 година ГЕРБ има 130 кметове, които представляват 5,5 милиона български граждани.

„Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през следващата година и с подкрепата на държавното управление съм убеден, че ще представи достойно страната ни. Градът е уникален и непрекъснато се развива, стана жив град и няма човек, който да е бил в Пловдив и да не е подчертал положителната промяна“, каза още Цветан Цветанов

 

Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов днес посети Пловдив, където в гранд-хотел „Пловдив“ се срещна със структурите на ГЕРБ Пловдив-град и Пловдив-област. Той беше посрещнат от кмета на Пловдив Иван Тотев, зам.-кмета Розалин Петков и председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. Цветанов обяви, че новите партийни ръководства, които бяха гласувани в началото на годината. Голямата рокада е в структурата на областта, където Розалин Петков се отказа от нов мандат, а на негово място е избран кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев. За организационен секретар е избран кметът на Раковски и бивш депутат Павел Гуджаров. Цветан Цветанов обясни: Голямата рокада е в структурата на ГЕРБ Област, където Розалин Петков ще бъде сменен от Георги Мараджиев. След няколко разговора с Петков стана ясно, че е много натоварен с работата в Община Пловдив и трудно се справя с организацията на партийната структура. Мараджиев отлично работи в община Стамболийски и смятам, че ще оправдае доверието, което му е гласувано, заяви Цветанов. Той допълни, че Павел Гуджеров ще помага много на Мараджиев, защото е запознат отлично с партийната структура.

„Ако ГЕРБ ми даде лост и опорна точка, ще обърна Пловдив област“, заяви от своя страна новият ръководител на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев и благодари за гласуваното доверие.
„Структурите на Пловдив-град и Пловдив-област ще продължим да работим в синхрон за развитието на нашите населени места и за постигането на още по-добри резултати“, категоричен беше кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Иван Тотев.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu