Спас Гърневски: БСП подбужда народа към протест

23 Ное 2018 15:42

 

Втори месец вече сме свидетели на наглостта и популизма на БСП. Втори месец сме свидетели на подбуждане на българския народ към протести с фалшиви покани за тях. Това заяви в парламентарната зала депутатът Спас Гърневски в декларация от името на групата на ГЕРБ. "Лидерът на БСП заявява пред свои кметове призив за метеж - ще ги изметем, на 11-и ги няма. Както виждам, днес още сме тук, ама май вас няма да ви има напролет", обърна се той към групата на социалистите, предаде БТА.

По думите на Гърневски от БСП говорят за социална справедливост, но вчера в пленарната зала са защитавали богатите. "Опитаха се да спрат увеличаването на данъка на онези коли, които са в гаражите на олигарсите. Вчера те не защитаваха българския народ, а техните, онези, които ги финансират", коментира Гърневски.

"Говорят за социална политика, искаха във всяко село да има полицейски патрули. Ами ето, г-жа Нинова в своето изказване каза вчера - отивам в онези села и във всяко село патрули", коментира Гърневски и допълни, че това показва, че ГЕРБ си изпълнява предизборната програма. "Ама пазили г-жа Нинова, патрулите да не я изпускали от очи. Как няма да те пазим, г-жо Нинова, ние те пазим като рохко яйце. Само ти си тази, която много бързо най-после ще ликвидира тази пиявица, впита в тялото на българския народ, наречена българска социалистическа мафия. Затова ще те пазим. Още няколко месеца и ще си изпълниш задачата", коментира той.

По думите на Гърневски държавата е социална и доказателство за това бил фактът, че депутатите от БСП не работели, но получавали заплати. "Каква е тази социална държава, откъде тези пари? Президентът нищо не работи, никакви отговорности няма, цял ден работата му е да критикува тези, които се мъчат да оправят хала на народа, 11 хиляди лева заплата. И толкова големи заплати, че вече объркаха посоките и взеха да спират в насрещното движение, да са по-близо до магазините за нови рокли", заяви депутатът.

В края на изказването си Гърневски прочете негов вариант на стихотворението на Христо Смирненски "Червените ескадрони". "В утрото на светла eра, с факела на нова вера, идат бодри хамелеони с устрем стар и набег смел, летят над Тракия, летят над Мизия и с шрапнели проповядват новата фалшива визия", бе част от стихотворението, пренаписано от Гърневски.

Камилски дол

Main Menu