Андрей Новаков в Пловдив: Горд съм, че пакетът „Мобилност” остана „на трупчета”. Ще продължа борбата!

17 Май 2019 13:53

 

„През последните две години в Европейския парламент работих за това нашите шофьори, нашите превозвачи да работят нормално в Европейския съюз. И съм горд, че бях един от тези, които допринесоха пакет „Мобилност” да остане „на трупчета”. Докато това е така, нашите тирове ще са по пътищата и шофьорите ни ще имат заплати”, заяви на среща с екипа на транспортна компания в Пловдив кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков. На разговорите присъстваха кметовете на район „Северен“ Ральо Ралев, на район „Централен“ Георги Стаменов и общинските съветници от ГЕРБ Емил Русинов и Ясен Михайлов.
В препълнената зала по време на откровен разговор Андрей Новаков подчерта, че без усилията на правителството, Министерството на транспорта и на негови колеги, с които е работил заедно в Европейския парламент, в момента пакет „Мобилност” щеше да е факт. „Той трябваше да бъде приет още през лятото на 2017 г., а това означаваше, че вече щеше да има съкратени курсове, щеше да има съкратени шофьори и нямаше да има заплати”, каза още кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ.
„Продължаваме битката и през следващия мандат. За мен е изключително важно да постигнем споразумение, което да ви позволи да карате достатъчно време по пътищата на Европейския съюз, това е свободен пазар и не трябва да ви задължават да връщате камионите празни. Вие сте свободни хора, които в свободното си време могат да изберат къде да почиват. Да – превозвачите трябва да осигурят възможност да се прибират шофьорите, ако те искат , но ако не искат – могат да прекарат почивката си където решат”, заяви Андрей Новаков.
Той бе категоричен, че в следващия парламент ще поиска пълно членство в Комисията по транспорт на ЕП, за да се контролира процеса и да се отстояват исканията на превозвачите и шофьорите. „Не искам празни камиони да обикалят Европа и да замърсяват въздуха, защото това означава фалит в рамките на шест месеци за фирмите. Аз не искам почивното си време да го прекарвате на адрес по лична карта. Възможност – да, но не и да ви задължават и да ви проверяват”, подчерта най-младият български евродепутат, който пропътува с камион над 2200 километра в Европа заради пакета „Мобилност”.
„На изборите на 26-ти май е изключително важно какви хора ще изпратите в Европарламента. Пред вас застанах и с името, и лицето си. Аз съм част от ГЕРБ. Ние сме с номер 12 в бюлетината. Тук съм, за да потърся вашето доверие, защото нито един път не изпуснах самолет, когато трябваше да гласувам за пакета „Мобилност”. Направих всичко, което можеше, включително и невъзможното, и мога да гледам всеки от вас в очите”, каза още пред препълнената зала кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Андрей Новаков.

Main Menu