Момчил Неков: Държавата упражнява геноцид спрямо своите граждани. Искаме промяна, заслужаваме по-добър живот

17 Май 2019 21:06

 

“На българските граждани им писна това отношение на правителството. Държавата упражнява геноцид спрямо своите граждани. Искаме промяна, заслужаваме по-добър живот!”. Това споделиха граждани в Пловдивско при срещи с кандидатите за евродепутати на БСП за България - Момчил Неков, Димитър Данчев, Тодор Стоилов и Петър Витанов.
Темите, които вълнуват хората са липсата на реално селско стопанство в селските региони. “В Калояново преди години всеки ден са се изнасяли вагони със зеленчуци за чуждите пазари. Сега се сее само зърно и слънчоглед. Имаше напояване, но вече всичко е занемарено, изоставено и разграбено. Защо се разруши тази работеща система?” Това каза оранжериен производител в едноименния общински център. Момчил Неков, който е член на Комисията по земеделие в Европейския парламент сподели, че Европарламентът прие наскоро предложение за специална мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони. “Европа предлага мерки, които са полезни за България, предоставя и пари. В България обаче се краде мощно. Корупцията е навсякъде и обезкуражава хората да предприемат каквото и да е. Трябва работеща съдебна система, за да живеем по-спокойно и по-добре” заяви Момчил Неков.
Димитър Данчев констатира, че почти няма вътрешнополитически въпрос, който да не зависи от Европа. “Щяха ли да бъдат тези оставки, ако не бяха европейските средства? Тези пари ние не ги усещаме. Усещат ги шепа хора. Държавата не помага. Пречи. Няма солидарност, няма равенство. В Европа ще изпратим хора, които знаят националния интерес и го защитават.”, заяви още той.
Кандидатите на БСП за членове на Европейския парламент проведоха срещи и в Цалапица и Първенец в община Родопи. “Регионът е изключително благоприятен за зеленчукопроизводство. Сега обаче има тенденция на спад не само на количествата, но и на броя на хората, които искат да се занимават със земеделие. Причината е, че държавата притиска малките и средните производители. Изискванията за тях са като за големите производители и вносители. Така родно производство не се защитава. И де факто загива”. Това констатираха кандидат-депутатите след срещите си в региона. В с. Рогош, община Марица Петър Витанов сподели, че това на което е свидетел е феодализация на общините, неглижиране на проблемите на малките населени места. "Тези избори дават възможност за промяна.", категоричен бе и Тодор Стоилов. Според пловдивчанина след всички срещи, които са проведени по време на кампанията, е ясно, че основните въпроси са тези за ниските доходи и лошата регионална политика, която води до обезлюдяването на цели региони. Изходът според него е правилна политика и преразпределение на европейските средства, съчетани с национални политики в това направление.
В град Хисар Момчил Неков се срещна с граждани и обсъди политиките на БСП за България и Европа. “На 26-ти май можем да започнем пътя към по-доброто бъдеще на България!” заяви той.
“За три години има 9 министерски оставки, и две на зам.-министри. Във всяка една нормална държава, едно такова правителство трябва да си тръгне. Трябва да дадем червен картон на правителството на ГЕРБ на 26-ти май!” Това коментира Галин Дурев - член на НС на БСП в град Хисаря./Евроизбори 2019

Main Menu