Съединение към Йончева: Европейски средства трябва да достигат и до малките населени места

18 Май 2019 17:28

 

 

„И до малките населени места трябва да стигат европейски средства”. Така се обърнаха жителите на гр. Съединение към водача на листата на „БСП за България”, с номер 18, Елена Йончева по време на среща с нея.

 

Те споделиха, че градът има сериозен проблем - липсата на канализация. По думите им Съединение многократно са кандидатствали по различи европроекти, но не са били одобрявани и всеки път им е отказвано с различни мотиви, след като са преработвали проектите според дадените изисквания.

 

„12 години България е член на ЕС и милиарди са отпуснати за страната, но те не стигат до малките населени места. С тези средства България трябваше да е едно по-добро място за живеене, а не всяко 10-то село да изчезва, близките ни да напускат родината ни и България да е на дъното в почти всички европейски класации”, категорична бе тя.

 

Йончева обясни, че без качествено образование и здравеопазване, без добра инфраструктура и работни места, където да могат да работят за достойни доходи, хората ще продължат да се преселват към по-големите градове или чужбина. „Така обезлюдяването на големи райони от страната ни ще продължи. Няма да позволим това”, категорична бе Йончева.

 

Водачът на листата на левицата обясни, че БСП предлага алтернатива. Тя поясни, че левицата се бори европейските и държавни средства да стигат и до малките населени места и да подпомагат малкия и средния бизнес, младите фермери. Като друг приоритети на БСП, застъпен във „Визия за България” и „Визия за Европа”, Йончева посочи икономика, която да създава принадена стойност, както и да се работи за изравняване на стандарта на живот както между отделните страни членки, така и между отделните региони вътре в страната ни.

 

Кристиан Вигенин: С помощта на хората ще изведем битката с корупцията на европейско ниво

 

„Елена Йончева се бори с корупционната машина у нас и изнесе много информация. Имаме нужда от помощта на хората, за да продължим битката и на европейско ниво”. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин. По думите му ГЕРБ са узаконили корупцията и са я облекли в закони. Той обясни, че много проекти, реализирани с евросредства у нас, са със завишена стойност и част от парите са изтекли в ръцете на близки до кметовете фирми, на местно ниво и близки до министри, на национално. „Европейските средства са, за да стигнат до хората и да подобряват живота им. С какво животът в малките населени места е по-малко ценен от някоя голяма община, която получава десетки милиони?”, попита Вигенин и заяви, че цел на левицата ще е да спре порочното разпределяне на средства от европейския и националния бюджет.

 

На срещата присъства кметът на Садово – Димитър Здравков, както и председателят на БСП-Съединение Елена Попова/ Евроизбори 2019

Main Menu