Обществото ни вирее в микрокосмос от свободия и безнаказаност на всички нива

22 Май 2019 11:01

От години на България ѝ се носи тъжна слава на най-корумпираната държава в ЕС, в която властват политическа и бизнес олигархия и сива икономика, а бедността се задълбочава.

Годишният доклад "Барометър на свободата" за 2018 г. на либералната германска Фондация "Фридрих Науман" сочи, че България е в дъното на класациите сред страните от ЕС и с най-лоши показатели по свобода на словото и независимост на правната система и с най-голяма корупция.

Обществото ни вирее в микрокосмос от свободия и безнаказаност на всички нива, а последствията от това са повече от тревожни. Все по-често хората се примиряват с безобразията, живеейки с притеснението дали ще успеят да покрият санитарния минимум за оцеляването си - храна, вода и покрив над главата. Мнозина изпадат в безизходица, когато възникнат извънредни обстоятелства, свързани със здравето и грижата за близките им. А през това време политическите лидери не само че не са ангажирани с проблемите на народа, но активно покровителстват картелите и безпаметния грабеж над българите.

Но това не e нашата България, с която ние се гордеем! Страна, пълна с традиции, богата история и невероятна природа!

Днес повече от всякога се нуждаем от истински родолюбци, които да се застъпят за интересите на всички българи. Колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията, има позитивни примери и реална алтернатива на статуквото. Има лидери и предприемачи, които са успешни не за сметка на това, че ощетяват народа. Такъв е Веселин Марешки, водач на листата на "Воля - Българските родолюбци". Човек, който сам е постигнал успех и е развил бизнеса си с грижа и в полза на целия български народ. Политик и родолюбец, който с готовност поведе битка срещу картелите, олигархията и корупцията, за да спре грабежа на всички български граждани.

Вече дълги години той успява да докаже, че личният успех може да се реализира, без да е в ущърб на българите, че е осъществим без държавна помощ, обществени поръчки или политически чадър. Марешки винаги е сред народа, той ежедневно си говори с хората, за да познава от първо лице истинските им проблеми и да търси начин за тяхното решаване.

Успехът на Веселин Марешки, със създадената верига аптеки "Марешки" е безспорен - присъстват в над 140 населени места, а броят на обектите е над 300 с удобна локация за всички и с над 3 милиона благодарни клиенти месечно. Цените са достъпни, с грижа за клиентите, а подкрепата и доверието им му помага да се противопостави на фармацевтичния картел.

През годините и с откриването на все повече обекти в отдалечени населени места, заради постоянно растящите транспортни разходи, се налага Марешки да се изправи и срещу картела на горивата. Отново личните интереси на предприемача не са водещи. Аптеките се грижат за здравето на българския народ и не може да се допусне надутите цени на горивата да завишат, изкуствено, цените на лекарствата. Повеждайки и тази битка - срещу поредния картел, налагащ грабеж - той създава собствена верига бензиностанции VM Petroleum, където горивата са на разумни цени.

"Успехът на всяко едно управление се измерва по джоба на всеки българин", обича да казва Марешки. И наистина трудно може да се определи по-обективен критерий за развитието на една държава от благосъстоянието на народа ѝ. А днес в България виждаме беден народ, доведен до ръба на нищетата и мизерията, който е обезверен от повтарящите се злощастни политически сценарии и манипулации.

На предстоящите избори за Европейски парламент, Веселин Марешки ще поведе коалиция "Воля - Българските родолюбци!" срещу картелите, корупцията и грабежа. Със своя доказан пример за патриотизъм и успешен бизнес, който не ощетява хората от народа, а точно обратното - дава им достъпно здраве и транспорт, лидерът Марешки ще се бори да върне човешкото достойнство на българите. /Евроизбори 2019

Main Menu