Печат на тази страница

Дани Каназирева: Спрете тегленето на нов заем за 13 млн. лв.

08 Авг 2019 10:15

В последните си дни на власт, управляващите в Пловдив планират да изтеглят нов заем за над 13 милиона лева. Плановете им са с тези пари да направят три паркинга и да ремонтират подлеза на баня “Старинна”.

“Съюз за Пловдив” е категорично против това безотговорно действие. Отиващата си власт няма моралното право да завещава огромни дългове на пловдивчани. “Повечето пловдивчани броят дните до края на това управление, а те имат нахалството да натоварят всички ни с още 13 милиона лева. Призовавам ги да се опомнят и да прекратят този необмислен проект”, коментира Дани Каназирева.

Съветниците от “Съюз за Пловдив” призовават своите колеги от всички политически сили да обединят усилия в името на пловдивчани и да отхвърлят това предложение. Очакваме гражданите също да изразят своето отношение по време на общественото обсъждане на 14 август от 17:00 часа в залата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки“ № 20.

“Опитват се да скрият от пловдивчани какво правят.

Насрочили са обсъждане в средата на август, когато повечето хора не са в града. Няма да позволим това да се случи”, категорична е Каназирева.

“Съюз за Пловдив” припомня, че това е нагледен пример как се управлява Пловдив - не с “подаръци” от София, а с огромни заеми, с продажба на имоти от града ни и с непрекъснато увеличение на данъци и такси.

Преди седмица алармирахме и за изменението на бюджета и планирането в аванс на 5 млн. лв. за ремонт на тротоари, паважи и калдъръм. Тогава коментирахме, че това е абсурдно и целта им е да проведат обществена поръчка и да обвържат следващия кмет с още едно задължение, при цени, които те преценят, без да има проект и списък на улици, на които ще се правят ремонти.

„Това управление вече няма право нито да тегли заеми, нито да сключва договори, нито да продава имоти. Нека изчакаме следващия кмет и следващия Общински съвет, които ще имат моралното право да взимат решения.

 

Main Menu