Георги Титюков и Николай Бухалов откриха зона за хипотерапия

29 Сеп 2019 09:24

 


Кандидатът за кмет на Община Пловдив от Коалиция „Кауза Пловдив“ Николай Бухалов и кандидатът за кмет на район „Централен“ Георги Титюков дадоха старт на обучението и тренировки в зоната по хипотерапия, изградена в Комплекса за социални услуги „Свети Георги“, намиращ се на Цариградско шосе 102. Обучени специалистите ще работят с деца и възрастни. Хипотерапия е предназначена за деца с умствени и/или физически увреждания. Състои в изпълнението на различни упражнения от детето в зависимост от личните му особености и от степента на увреждането му. Доказано е, че животните имат успокояващ ефект върху пациентите.

Световният опит категорично показва, че този вид терапия подобрява физическото и психическо състояние на хора с физически увреждания. Първата им реакция, след като усетят коня и първите движения, неизменно е усмивка, защото движението и раздвижването по този начин е съвсем ново усещане.

 

Деца със специални потребности ще имат възможността да направят своята първа тренировка, като записването става предварително по график. Няколко дни от седмицата зоната за хипотерапия ще се ползва само за деца и младежи с увреждания от центровете за настаняване от семеен тип.
На откриването присъстваха и кандидатите за общински съветници от Коалиция „Кауза Пловдив“ Веселина Ботева и Румяна Толова.

 

Кауза Пловдив е с номер 13 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Main Menu