От „КАУЗА ПЛОВДИВ“ присъстваха на празника на арменската църква „Сурп Кеворк“

30 Сеп 2019 07:14

 

Кандидатът за кмет на Община Пловдив от Коалиция „Кауза Пловдив“ Николай Бухалов и кандидатът за кмет на район „Централен“ Георги Титюков уважиха храмовия празник на Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк".
Те бяха посрещнати радушно от множество представители на арменската общност, както и от председателя на арменското църковно настоятелство при храм "Сурп Кеворк" Бердж Джаникян, от Артур Хованесян – председател на Съюза на арменците в Европа и от духовния водач на арменската общност Тер Храч Мурадян.

„Коалиция „ Кауза Пловдив“ е единствената, която има представител на арменската общност в Общинския съвет. Това е председателят на групата Едуард Сарафян, който в момента e трети в листата ни с кандадати за общински съветници. По негово предложение през 2007г. Общинския съвет прие декларация, с която се осъжда остро геноцидът над арменския народ.“, коментира Георги Титюков.

Едуард Сарафян и представителите на „Кауза Пловдив“ обсъдиха разрешаването на наболели проблеми, свързани най-вече със Стария град - инфраструктура, достъп на децата до детската градина и арменското училище и др.

С председателя на Съюза на арменците в Европа Артур Хованесян бе обсъдено предстоящото събрание във връзка с проблемите на Арменската апостолическа православна църква, което ще се проведе на 13 октомври 2019г.

На събитието присъстваха още и кандидатът за кмет на район „Северен“ Рени Стефанова и кандидатът за общински съветник Румен Кривицки.

 

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кмет на район и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu