Георги Титюков, кандидат за кмет на район „Централен“ – Работим за нова вътрешноквартална улица, свързваща участъка от бул. „Копривщица“ №44 до №70-74

01 Окт 2019 10:42

В моята програма, район “Централен” е разделен на 12 микрорайона. В района има общи проблеми, които трябва да се решат, но има и специфични, които са характерни само за конкретния микрорайон. Готов съм да започна веднага работа по следните прблеми във вашия микрорайон 1, обхващащ карето между бул.“Васил Левски“, бул. „Марица“ и бул. „Копривщица“.

Най-належащите проблеми са свързани с инфраструктурата. Настилката на вътрешнокварталните улици и алеите в междублоковите пространства между улиците “Младежка”, “Тракийски юнак” и бившето кино “Младост, и ул. “Загоре” 2-6 зад високите блокове е компрометирана и затова там ще се пресафалтира. Предвижда се подмяна на настилката от пътни ивици по ул. “Лука Касъров” с асфалт, за което има изготвен проект.
На ул. “Младежка”, южно от блок 2-8, има нужда от нови тротоари и те ще бъдат направени. Освен това, на ул. “Младежка” 22, зад ул. “Прогрес” 13, ще бъде изграден паркинг. Най-важният обект е изграждането на нова вътрешноквартална улица, свързваща участъка от бул. „Копривщица“ №44 до №70-74.

СУ “Цар Симеон Велики” и ДГ “Искра” се нуждат от ремонт на покривите и трябва да се санират. ОДЗ “Буратино” има нужда от нов физкултурен салон и смяна на остарялото обзавеждане.

Зелената система е важна част от програмата ми и затова обръщам специално внимание на озеленяването. В междублоковите пространства в микрорайона ще бъдат изградени поливни системи. Конкретен служител от ОП “Градини и паркове” ще отговаря за всяка междублокова градинка. От живущите в околните блокове ще бъде определен един отговорник, който ще отговаря за поддръжката и опазването на зеленото пространство и ще бъде назначен на граждански договор към Община Пловдив срещу заплащане.

Тъй като постоянната комуникация с гражданите е много важна, ще създадем Граждански съвет - трима представители на микрорайона ще бъдат избрани за негови членове. Идеята е този Граждански съвет да има работни срещи с кмета веднъж в месеца.


Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кмет на район и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Main Menu