Печат на тази страница

Ива Вълчева: Работа се върши от екип от съмишленици и професионалисти

01 Окт 2019 12:35


Коалиция „БСП за България“ откри със задушевно тържество снощи предизборната си кампания в Хисаря. На тържеството, което беше организирано на площадката пред ресторант „Фонтана“ присъстваха приятели, членове и симпатизанти на левицата. За да подкрепят местните кандидати, за откриването на кампанията бяха пристигнали на гости проф. Иво Христов – депутат от БСП, членовете на НС на БСП Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Галин Дурев – областен координатор на БСП за Пловдивска област.

С приветствие към гостите се обърна председателят на Хисарската структура на БСП Пенчо Шапков. Той акцентира на факта, че всички кандидати за кметове на Хисаря и селата в общината, дават в предизборните си платформи щедри обещания на килограм. Предишните кметски мандати в Хисаря, особено последните два, затвърждават впечатлението, че нищо от поетите в предизборните кампании ангажименти не се изпълнява. „Българският народ е чул много обещания, видял е всякакви политически субекти в обществения живот. Много обещания ще чуете и в сегашната предизборна кампания.“, подчерта Шапков и допълни: „Ако сегашните кандидати за власт изпълнят всичките си обещания, трябва съвсем скоро по улиците на Хисаря и по селата, скоро да потекат реки от мед и масло, а от чешмите да се леят вино и ракия. Затова в нашата програма за управление на Хисаря за периода 2019-2023 г. , ние сме заложили на реализма и реалното изпълнение на задачите.“, заключи Пенчо Шапков. След това председателят на ОбС на БСП представи пред събраното множество кандидатурите на БСП за кметове по места. В село Красново за втори мандат ще се състезава отново досегашния кмет на селото Цвятко Истилянов, за Старо Железаре безапелационен фаворит отново е Илия Тонов, който се очаква да бъде избран за четвърти мандат. Битката за кметския стол от името на БСП в село Паничери повежда Веска Пашкулова.

Кандидат за кмет на Хисаря е Ива Вълчева – експерт в сферата на туризма, дългогодишен общински съветник и в последната година и половина – председател на Общинския съвет в Хисаря. Тя очерта главните проблеми на Хисаря и околните села като представи и част от акцентите в програмата си за управление. „Силно вярвам, че работа се върши от екип от съмишленици, както и от добре подготвени професионалисти. Смятам, че хората от нашата листа за общински съветници са именно такива.“ подчерта Вълчева. „Хисаря е основна туристическа дестинация и един от най-известните СПА центрове в България. За жалост в очите на туристите, Хисаря е един западнал, лошо поддържан град с разбити улици, изоставени и рушащи се къщи и преливащи от смет контейнери в целия град.“. Така описа Вълчева състоянието на града.
Възраждането на местната икономика, създаване на благоприятна бизнес-среда, подобряването на инфраструктурата, чистотата, поддържането на паркове и градини, политики по отношение на възрастните хора и младите семейства. Политики по отношение на възраждане на местните спортове, запазване на културните институти, подкрепа на читалищата и работа по създаването на нови фестивали и атракции. Подобряване на административното обслужване в община Хисаря и увеличение на електронните услуги. Това са само част от намеренията в програмата за управление на кандидата на Коалиция „БСП за България“.
Ива Вълчева подчерта, че досегашното управление на Хисарска община е довело града до тежки финансови дефицити и пое личен ангажимент за открито и честно управление, за регулярни тримесечни отчети пред гражданите, които са коректив на всяко управление.
„За нас е важно да се вслушваме непрекъснато в проблемите на хората.“, подчерта Ива Вълчева. Не може да се управляват хора, когато си капсулиран и нямаш комуникация с тях, допълни тя.

Успех на кампанията на Колация БСП за България пожелаха и гостите – проф. Иво Христов и Янаки Стоилов. След приветствията Пенчо Шапков – председател на ОбС на БСП представи и листата за общински съветници. „При подредбата сме търсили баланса.“, подчерта Шапков. „Сред кандидатите ни за общински съветници има много млади, добре образовани хора, професионалисти в своята област. Присъстват и хора от по-средното поколение, които имат натрупан житейски и административен опит.“ Всички те очертават и капацитетът за управление, който сме заложили.

След приключване на официалната част, откриването преля в скромен коктейл. Приятно съвпадение с откриването на кампанията беше и рождения ден на Мария Мустакова, трета в листата за общински съветници на БСП. Колегите й я отрупаха с поздравления, цветя и подаръци, а всички заедно си пожелаха успех в изборите на 27 октомври и безапелационна изборна победа.

Main Menu