Евелин Парасков, кандидат за районен кмет на Южен от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Винаги ще съм на страната на хората

03 Окт 2019 10:25

-          Kак може да се промени район „Южен“ при добро управление на града?

За мен един от най-важните проблеми, за чието решаване ще работя в район „Южен“, са местата за паркиране и презастрояването. За съжаление, от немарливост на управляващите беше допуснато да се застроят почти всички свободни площи. Знаем, че в район „Южен“ има много реституирани частни имоти. Още през 2009 г.

                  настоявахме Общината да изготви 10-годишна програма 

за придобиване на частните имоти, които попадат в междублокови пространства. Ако беше прието и изпълнено, сега тази програма щеше да е на финала. Но това не се случи и хората в „Южен“ вече нямат въздух от бетона. Оттук  идват  проблемите с паркирането, със зелената система, с трафика.

Смятам, че от изключителна важност са

                 инфраструктурните проекти - ремонт на „Даме Груев“

запазване на Бетонния мост, разширение на бул. „Александър Стамболийски“ и разбира се най-важното – изграждане на Южния обходен колектор. Категорично не трябва да забравяме и „Коматево“. Поради управленска недалновидност Коматевско шосе си остана с много тесен габарит за натоварения трафик, а милионите, взети на заем, отидоха само за асфалт. Администрацията не прояви нужната компетентност да отчужди имотите. Не само  че не разшири „Коматевско шосе“, а напротив, дори стесни лентите. Това е пример как дори и да имаш пари, когато нямаш нужната подготовка, експертиза и знания, можеш да осакатиш  готов проект. За нас приоритет ще бъде и разширението на „Коматевско шосе“.

 

-          Колко добре сте запознат с особеностите на район „Южен“?

Целият ми живот преминава в Пловдив и в район „Южен“, познавам всеки квадратен метър, знам проблемите, познавам хората и имам решенията, които са работещи и изпълними. За повечето от тях дори не се изискват пари, а воля и безкомпромистност. Вярвам, че заедно с нашия кандидат за кмет на Пловдив адв. Дани Каназирева ще покажем, че може да има и друг начин на управление на район „Южен“– със силен екип, много енергия, експертиза и уважение към хората.

 

-          Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Най-важното нещо за всеки новоизбран районен кмет е никога да не губи връзката с хората, да не се самозабравя. Ставали сме свидетели на много лоши примери. От тези хора няма и спомен вече. Най-важното качество, което е необходимо на един районен кмет е да бъде уважителен и отговорен към хората в квартала. Другото най-важно качество е да има развито чувство за справедливост.

„Южен“ е район с много проблеми и аз осъзнавам, че управлението му не е лека задача. Моята цел е за 4 години да не останат обидени хора от кметската администрация. Всяка липса на пари и ресурси ще компенсирам с отношение.

-          Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район “Южен“?

Преди две седмици един възрастен човек в района до Събота пазара ми каза: "Давай, моето момче, нямате право да се отказвате. Късно е вече за това, много хора ви се доверихме вече." Младите понякога са апатични и недоверчиви към политиците, разбирам ги напълно. Но и сред тях има много, които ни пожелават успех. Казват често: "Като станеш, да не забравиш какво си ни казал". Тези думи отекват постоянно в главата ми.

-          Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първо ще създам способен и амбициозен екип. Ще заложа на професионализъм, а не на партийни функционери и съученици.

Още в бюджета за следващата година ще внеса проект за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и проект за продължението на бул. "Македония". Моментално ще настоявам да се започне работа по проекта за подлез под Централна гара същевременно със запазването на  "Бетонен мост".

-          Кои са първите проблеми, с които ще се заемете веднага?

На първо място ще започна да работя за облагородяване на междублоковите пространства. Това са местата, които сближават съседите и пазят отношенията помежду ни. Веднага слагам на масата и проблема с паркирането. Ще търся всякакви варианти, включително и работа със собственици на частни терени.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu