Павел Милушев: В Източен има много работа, ще покажа, че не е „задният двор“ и гетото на Пловдив

05 Окт 2019 19:46

Павел Милушев е кандидат за кмет на район Източен от коалиция НФСБ (ВМРО). Роден на 04.02.1979 г. в Пловдив. Той е завършил висше училище по Агробизнес и развитие на регионите в Пловдив. Магистър по „Мениджмънт на човешките ресурси“, както и магистър по „Административно-информационен мениджмънт“. Заместник-кмет в район Южен по ЕЗОСД /“Екология, здравеопазване, образование и социални дейности“/от 18.01.2016 г.

 

Г-н Милушев, район Източен ще има нов кмет след тези избори. Как оценявате конкуренцията и шанса Ви за успех?

Хубавото е, че след тези избори не само „Източен“ ще има нов кмет, а и целият град ще има нов кмет. Иван Тотев измори Пловдив през тези 8 години, градът затъна в непрозрачно управление, някакви усилия се фокусираха почти само в центъра, но без особен успех. Мисля си даже, че Тотев успя да задъха и собствените си районни кметове, които едва издържаха с малкото средства, които оставаха за районите. Относно конкуренцията в „Източен“ – мисля, че всеки има право да се кандидатира, не бих правил сравнения и не бих коментирал кандидатите. Още повече, ние със Славчо Атанасов вече спечелихме изборите предния път. Въпросът е кой какво пише и поправя в протоколите. Пловдивчани обаче вече знаят това и ще го накажат с голяма активност.

 

За втори път искате доверие на гражданите на Източен, този път, с какво са по-различни изборите?

 

Две неща ме карат да съм сигурен, че сега изборите ще са различни от фалшификациите през последните 8 години: първо, много е важно повече хора да излязат да гласуват, за да нямат тежест манипулациите и купените гласове; второ – на национално ниво сме важен фактор в управлението заедно с партньорите от ГЕРБ, няма го Цветанов, няма го и неговия послушник Тотев. Промяната е неизбежна, наложителна, задължителна. Пловдивчани само ще протегнат ръка и ще я поискат. Конкретно за „Източен“ – познавам отлично района, мечтая да разбия грозните митове за него, да спре да се говори как това е „задният двор“ и гетото на Пловдив, това е унизително за хилядите наши съграждани.

 

Доколко Столипиново решава изборите?

Тъкмо започнах да говоря за митовете и ме питате за най-големия от тях. Циганите не решават изборите, това са глупости, удобни само на някои политици. Така те заливат хората с апатия, че нищо не зависи от тях, и по-лесно ги манипулират. Гражданите обаче ще се преборят с това, защото са силни. За щастие изборите ще си ги решат пловдивчани и това винаги е било така – просто трябва да усетят воля и смисъл в гласуването, вярвам в пловдивчани!

 

Вие познавате района си, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в Източен?

Хората искат да им е спокойно, да им е сигурно, да им е благоустроено, искат чисти и подредени междублокови пространства, уютни градинки за почивка... искат и да има кой да чуе гласа им с техните проблеми и аз съм готов да съм този човек. Пораснал съм и живея в район „Източен“, който обичам.

 

Какво първо ще направите, ако спечелите?

О, няма как да говорим само за едно нещо. По примера на район „Южен“, където досега бях заместник-кмет, смятам да облагородяваме детските и спортните площадки и междублоковите пространства, да правим нови паркоместа. Ако трябва да посоча точно един важен акцент, това е продължението на ул. „Богомил“ до бул. „Санкт Петербург“, както и продължението на улица „Удроу Уилсън“.Също така ще направя и обещаната детска площадка от предишното управление на ул. Месемврия и ул. Варна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu