Пловдивски бизнесмен от листата на Георги Колев иска да превърне тепетата в оазиси

07 Окт 2019 13:53

Символът на града – тепетата, да се превърнат в зелени оазиси, а река Марица да стане една от най-атрактивните зони за отдих. Това са двата основни приоритета на Петър Петров, трети в листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за Общинския съвет.

Петров е млад човек, който вече има два мандата като общински съветник зад гърба си. Завършил е икономика, като е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове, с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.

„Тепетата са естествените оазиси на града, но ние така и не обръщаме нужното внимание на тях. Те са гербът на Пловдив и могат да се превърнат в притегателен център за отдих и забавления за пловдивчани”, смята Петров. Според него трябват много грижи и авангардни идеи за развитието на хълмовете. Въпреки че това е едно от големите богатства, все още няма адекватен план за тяхното управление. Това минава и през силната роля на главния архитект, който трябва да е доказан и уважаван специалист, смята бизнесменът.

Друга зона, която е залегнала в програмата на ЗС „Александър Стамболийски”, е поречието на река Марица. Урбанизирането на реката може да превърне зоната в друго прекрасно място за рекреация, като се изградят заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес,  велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив.

Петър Петров е на мнение, че новите паркови зони в Пловдив ще повишат значително и качеството на въздуха, който е един от големите проблеми на града.  

Основните акценти в приоритетите на Петров са:

-Социализация на тепетата;

-Урбанизирането на река Марица;

-Нови паркове и залесителни акции;

-Мерки срещу мръсния въздух – използване на градски транспорт; стимулиране на отказа от печки на твърдо гориво;

-Връщането на общините „Родопи” и „Марица” в състава на Пловдив

 

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове. 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu