Иван Стоянов: Спирам обгазяването на Пловдив от горенето на гуми в „Столипиново“

08 Окт 2019 14:30

 

Денонощен видеоконтрол от районното кметство и постоянна връзка с Шесто районно управление на МВР, засилване на патрулите и 24-часова открита телефонна линия за подаване на сигнали – това са част от мерките, които кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Източен“ Иван Стоянов ще предприеме още от първия работен ден, ако на местните избори на 27 октомври получи подкрепа от съгражданите си.
„Горенето на гуми в „Столипиново“ замърсява въздуха не само в квартала, а и в целия град, въпреки усилията на общината за по-чиста околна среда“, коментира Стоянов. Като директор на общинското предприятие „Чистота“ той е натрупал значителен опит и е постигнал над два пъти намаляване на дните със запрашеност на въздуха. Смята, че като кмет на „Източен“ ще разполага с повече механизми, с които да възпре замърсяването от квартал „Столипиново“ към другите части на Пловдив.
Сред заложените мерки са постоянни проверки от страна на Общинския инспекторат и другите компетентни институции дали вулканизаторите и сервизите за смяна на гуми имат сключени договори за извозване на гумите и засилен контрол спазват ли се тези договори, както и общинските наредби за управление на отпадъците и опазване на околната среда.
„Абсолютно строго ще контролираме да не се предават гуми на неоправомощени фирми и лица, които ги носят и изгарят в „Столипиново“. Обгазяването трябва да спре. Това ще е една от първите ми задачи, по която ще започна работа като кмет, и ще се справя“, категоричен е кандидатът на ГЕРБ за „Източен“. Иван Стоянов е с номер 43 в бюлетината.

Main Menu