Печат на тази страница

Инж. Йордан Василев: Ще докажа, че хората са на първо място!

09 Окт 2019 11:54

„Нов ден, нов квартал, нови срещи – основните проблеми са все същите. Една и съща е надеждата на хората за промяна. Надежда, че най-накрая някой ще чуе гласа им и ще работи за тях, а не за себе си, както досега“, така описа инж. Йордан Василев – кандидат за районен кмет от БСП за България провелата се снощи среща с жители на ул. „Храбрец“ в Източен.

„В тази гранична част на „Столипиново“ хората са пример за интеграция. Пример са и за това как трябва да се стопанисват жилището и теренине край него – констатира кандидатът за районен кмет от БСП за България. – Хората изразиха тъгата си, че всичко правят сами, общината нехае за тях и са изцяло пренебрегнати”.

Друго голямо притеснение, което бе споделено на срещата е липсата на работа. „Децата ни са в чужбина, защото тук няма препитание. Останахме само старите. Преди да дойде прословутият преход имаше предприятия, всички бяхме ангажирани“, спомнят си гражданите на район „Източен“ и задават реторичния въпрос: „На Пловдив не му ли трябват здрави, работещи хора?“. Инж. Василев обясни, че ангажирането им в работния процес, е причина тяхното поколение да знае български. „Сега Вашите внуци Ви водят с тях, за да им четете и попълвате документите. Това е жалко, а има как да се промени“, посочи още той и заяви, че както в чужбина посещават редовно училище, така трябва да бъде и тук – да има контрол и подход.

Липсата на контейнери за боклук е другото, което липсва в конкретната част на района. Инж. Йордан Василев заяви, че в отговор на питане на Николай Радев, депозирано в общински съвет, пише, че такъв проблем няма, кофи за смет има достатъчно. „Уви, отново местната администрация заблуждава хората. Видно е, че проблем има, а решението е лесно, но трябва ангажираност на властта“, обясни кандидатът на БСП с № 56.

Допинг центърът за превенция на наркозависими, намиращ се в непосредствена близост до ул. „Храбрец“, е още един проблем, тормозещ гражданите от години. Те обясниха, че се притесняват и живеят под напрежение и че не е редно място, използвано за такава цел, да се помещава непосредствено до жилищни сгради.„Тези центрове са изключително важни, особено за квартал като „Столипиново“. Намирането на нови помещения за тази дейност, за да не бъдат смущавани жителите на района, трябва да е една от първите задачи на новия кмет“, изрази мнение Йордан Василев.

„Комуникацията с Вас не е само по време на избори, за което сме признателни. Затова сме сигурни, че и след 27 октомври няма да ни забравите. Толкова години никой, освен Вас не е идвал тук, за да споделим какво ни тежи“, така гражданите си взеха довиждане с инж. Василев.

„Дълги години доверието в институциите бива губено. Единственият начин да Ви докажем, че има и друг път е като гласувате за промяната с №56 в интегралната бюлетина. Позволете ми да Ви покажа, че хората и техните нужди са на първо място!“, отговори в заключение Йордан Василев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Main Menu