Георги Колев: Трябва да възстановим местата на пловдивската бохема, чужденците не се вълнуват от офиси

09 Окт 2019 15:04

"Годината на Европейската столица на културата бе действително заветна, но ни остави основно завета как за събития може да бъдат похарчени милиони, но хората да останат встрани от целия проект. Странни бутикови идеи като създаването на парфюм с аромат на „Капана“ или събирането на хора, приканени да съприживеят докосването до сапуна, са добра илюстрация на факта, че една част от програмата на „Пловдив 2019“ поражда само въпроса „Как ти хрумна?“, смята кандидатът за кмет Георги Колев. Той заяви, че Европейската столица на културата остави встрани от програмата пловдивските гилдии, а всъщност силните събития от нея са били от ежегодния културен календар на Пловдив.

Според кандидата за кмет за развитието на туризма са нужни не само инвестиции в занемарените културни обекти, а и мислене в посока туристите да бъдат задържани на дадено място, а не само да го разгледат и да си тръгнат.

„Например Бунарджика е хълм в добро състояние, в момента там тече обновление, но на върха от години няма заведение. При това положение какво остава на един турист, освен да си тръгне минути след като се е изкачил, разгледал е двата паметника и се е полюбувал на гледката от върха?

На един чужденец не може да покажем офис, жилищна сграда… Те искат да видят какво са направили римляните, траките, гърците. Чуждите туристи трябва да разберат, че Пловдив е най-старият град в Европа и това да е синонимът на града. Старият град трябва да се възстанови! Всички ресторанти, които събираха българската бохема, затвориха врати или са пред затваряне. Няма ги „Алфарангите“, „Ретур“, „Тракийския стан“, „Пълдин“, „Конюшните на царя“...

Тези ресторанти са посрещали всички държавни ръководители на Европа. Ние допуснахме тези места да затворят – защо? Кому е нужно това? Какво ще оставим на нашите деца – булеварди и офиси ли?”, каза кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски”.

 

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове:

 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков.

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов.

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков.

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu