Печат на тази страница

Апостол Шопов: Тракия се нуждае от повече въздух и нов голям парк

09 Окт 2019 15:58

 Апостол Шопов е роден на 27.10.1975 г. в Пловдив. Има  висше образование от Технически университет София, Филиал Габрово, магистър по „Индустриален мениджмънт“. Заместник-кмет в район Южен по ТСУ /“Териториално и селищно устройство“/ от 2015г. Кандидат за кмет за район Тракия от Коалиция НФСБ(ВМРО).

 

Г-н Шопов, имате трудна задача на изборите в Тракия. Вие се изправяте с един от най-добрите кметове на ГЕРБ - Костадин Димитров? Как оценявате шанса Ви за успех?

 

Всички виждат последните проучвания от няколко агенции – не говорим за нашия шанс да спечелим, а за реалната възможност, която имат пловдивчани, да бъдат управлявани по-добре. Кой е добър кмет – това решават хората, когато гласуват. Чудя се защо на предишните избори Костадин Димитров спечели „Тракия“ с огромни съмнения, буквално с броени гласове. Един добър кмет на „Тракия“ беше Славчо Атанасов, който обръщаше внимание на всяко нещо и на всеки човек в района си, затова после стана и кмет на Пловдив. Не знам обаче какъв дял от пловдивчаните познават работата примерно на г-н Димитров. Изобщо не искам да омаловажавам по никакъв начин свършеното за „Тракия“, но безспорно има още какво да се желае, за да не наричат района просто „спалнята на Пловдив“ и да не остава той изолиран от града и капсулиран. Относно шансовете ми – решението ще вземат тракийци, които ще помислят искат ли реална промяна за района. Смятам, че имам достатъчно управленски и административен опит не само от кметството в „Южен“, за да могат да си позволят хората да изискват много повече от мен!

 

Преди четири години изборите в Тракия бяха много оспорвани, дори се стигна до решаване на спора в съда. Сега очаквате ли битка за всеки глас? 

 

Не съм политически анализатор, нито социолог, за да знам каква ще е битката. Тя обаче ще е битка на принципи и ще прилича на битката за Пловдив – непрозрачното задушаващо управление с тежести за гражданите, наложено през последните години с цената на всичко, срещу откритото и по-здравословно за хората управление, което предлагаме ние – Славчо Атанасов и екипът му. Всички знаем колко оспорвани и дори манипулирани бяха местните избори в Пловдив през последните години. Сега поне се надявам на честен вот както в района, така и в града. Мисля, че участието ни в управлението на държавата до голяма степен гарантира това.

 

Какво Ви казват хората, които срещате по улиците в Тракия? 

Действително се срещаме лице в лице със стотици хора. Истинско удоволствие са за мен обиколките в „Тракия“ със Славчо Атанасов. Хората ни възприемат по много близък и непринуден топъл начин. Помнят много добре постиженията от мандатите на г-н Атанасов и като районен кмет, и като кмет на целия град. Естествено споделят и проблемите и желанията си: искат по-уютни междублокови пространства с повече паркоместа, искат наблизо да има градинка за отдих, детска площадка... Смятам по примера от „Южен“ да поработя за тези придобивки, които се полагат и на тракийци.

 

Какво първо ще направите, ако спечелите? Какво трябва да се промени в район „Тракия“? 

 

Първо ще върна връзката с жителите на района, каквато я помнят от времето на Славчо Атанасов. Редовно ще се срещам с граждани, за да съм наясно с проблемите им. Второ, „Тракия“ се нуждае от повече въздух и затова е време за нов голям парк в района на паметника на Хан Крум. Проектът е готов от години, ние ще го реализираме. На „Тракия“ й трябват спешно нова детска ясла, още паркоместа край блоковете, както и пътна връзка с „Южен“. Разбира се, ще продължим усилията за облагородяването на „Лаута“, за изграждането на детски и спортни площадки, за допълнително улично осветление.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu