Николай Радев: Възрастните пловдивчани заслужават нов модерен социален дом

11 Окт 2019 15:10

 

„Общината като истински стопанин трябва да подпомага общинското си здравеопазване“- това заяви кандидатът на социалистите за кмет на Пловдив Николай Радев при традиционна среща с представители на пенсионерски клуб „ Тракия“.„Последователно това здравеопазване бива погубвано. Редица общински болници бяха закрити, а други са в окаяно състояние“ – допълни Радев. Той се спря на най-болезнените и най-вълнуващите възрастните хора, а и не само тях, здравни неволи.
„Пловдив има нужда от центрове за долекуване. Те са изключително наложителни особено за пациенти в критично състояние, претърпели инфаркт, инсулт или тежка интервенция“ – изтъкна лидерът социалист. Той подчерта, че построяването на нов хоспис за града е една от неговите цели като бъдещ кмет:„С екипа ми имаме предложение за модерен дом, който да бъде позициониран в бившето транспортно поделение на Асеновградско шосе – място, готово да бъде превърнато в приветлив социален дом”.
Кандидатът с № 56 не пропусна да спомене и за влошаващата се демографска картина на града и да открои конкретните решения на левицата за подобряване на жизнения статус на пловдивчани. Директорът на английската гимназия Радев се спря накратко на общинското образование и уточни: „Именно кметът определя образователната посока. Ако учениците ни биват подготвяни добре и на високо ниво, впоследствие те ща са и много търсени, и скъпо платени кадри”.
На проблемите, свързани с чистотата, мръсния въздух задръстванията по булевардите и всичко, отнасящо се до екологията, ще търсим кардинални решения, обеща Николай Радев пред вълнуващата се от тази проблематика аудитория.
„Пловдив се нуждае от бърз и удобен вътрешен транспорт, който освен това да бъде и достъпен!“ – включи се в дискусията бизнесменът и пети в листата на „БСП за България” Димитър Чолаков Той изказа незадоволството си от провалилия се транспортен проект на града и подкрепи идеята на пенсионерите за намаление на картите за градския транспорт.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu