Борислав Инчев: Приоритет ми е ремонтът на ул. Даме Груев, пътен възел Модър-Царевец и нов парк в Коматево

11 Окт 2019 17:53

Кандидатът на МК “НФСБ-ВМРО” за районен кмет на район Южен Борислав Инчев даде интервю за PlovdivskiNovini.bg преди местните избори.

Г-н Инчев, издигнат сте за втори мандат за кмет на район Южен, Вие ли сте основният фаворит?

- Издигнат съм от МК “НФСБ-ВМРО” и съм от екипа на Славчо Атанасов. Няма да говоря да ли съм основен фаворит, защото на 27 октомври хората ще кажат, кой е техния фаворит. Уважавам своите противници на тези избори.

Кой е основният Ви конкурент за балотажа?

- В Пловдив основен конкурент във всички райони ще са кандидатите на ГЕРБ. Това се базира и на срещите, които провеждам с гражданите. За тези две седмици от началото на кампанията съм се срещнал с над 2300 човека.

Какво Ви казват пловдивчани на тези срещи?

- Казват своето мнение за района и поставят въпроси, които ги вълнуват. Съобщават ми за проблеми, които искат да се решат. Основно проблемите пред гражданите са: инфраструктура, изграждане на нови детски площадки, благоустрояване на междублоковите пространства и увеличаване на зелените площи в район Южен. Относно инфраструктурата те изтъкват паркоместата и състоянието на уличната мрежа.

Какво успяхте да свършите през изминалите четири години в район Южен?

- Основен приоритет бяха изграждането на паркоместата. Това вълнуваше гражданите, защото те много се ядосват и дори се стига до разправии между съседи. Половината от средствата, с които разполагаше кметството в Южен, се инвестираха в нови паркинги.

На второ място беше изграждането на нови детски площадки. За три години и половина години бяха изградени и обновени 14 площадки. Никой не го беше правил преди мен. Имам готовност за нови 10 детски площадки, които имат разрешение за строеж, но трябва финансиране.

Друг приоритет през тези години беше изграждането на уличното осветление. Това стана на 15 улични мрежи. През последните 30 годни в район Южен не беше се правило ново улично осветление. Стряскащ факт.

За какво не Ви стигна времето и парите?

- Голяма критика ще отправя към голяма Община за реконструкцията на улица “Даме Груев”. Жителите на район Южен бяха лъгани четири години. Другото, за което не ми стигна времето, е да направя 25 паркинга. Имам проекти за тях. Не ми стигна времето да направя три спортни площадки. Важни неща за района, които един кмет е длъжен да направи.

Колко гаражни клетки успяхте да премахните, и колко останаха за премахване?

В район Южен имаше над 2600 гаража, но сега има само 150 за премахване. Реално вече няма гаражи, а тези, които са останали са разположени на две или три места, които са в крайните части на района.

Да предположим, че отново сте кмет на Южен, но кметът на Общината е от друга партия. Как ще работите с него?

- Четири години бях в тази ситуация. След тези избори много неща в Пловдив ще се променят. Новият кмет, ако бъде Здравко Димитров, ще мога да управлявам с него. Причината е проста. Аз като човек, съм така устроен, че мога да намеря диалог с всеки един. Дано и той да може да работи с мен. Проблемите на район Южен, нямат политическа окраска. В програмата на всеки един от кандидатите има сходни проблеми за решаване. Но основните неща са пътен възел Модър-Царевец и реконструкцията на улица “Даме Груев”. Това означава, че трябва да се инвестират средства в района. Когато заложа неща и имам готови проекти, то те са добри за жителите на Южен и трябва да се финансират. Трябва да се инвестират средства и да се преобрази района.

Какви са основните приоритети за следващ мандат?

- Освен паркингите, парковете, детските и спортните площадки, ще добавя един проект за нов парк от 60 декара в Южен. Той ще се намира до Коматево. Изграждането на парка ще промени микроклимата в Южен. Хората ще имат своите места за почивка, а децата места за игра.

Пътен възел Модър-Царевец и връзката между районите Южен и Тракия се оказват важни при евентуалното махане на Бетонния мост?

- Ще бъде човешка глупост, дори и чиновническа, ако някой премахне Бетонния мост. Не мога да разбера управляващите, които казват, че няма как да се запази тази връзка. Това съоръжение трябва да го има. Дали ще е :Бетонен мост, Метален мост или каквото и да е....трябва да го има. Връзката между район Южен с Централен е жизнено необходима. Когато добавим и другите две връзки и евентуалният пробив под Централна гара, то Южен ще има достатъчни връзки с другите райони. Ако някой на инат ни казва, че това е изискване....то той не работи за интересите на Пловдив и гражданите от Южен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Main Menu