Печат на тази страница

Може ли ст. „Пловдив” да се възроди, без да чакаме държавата да изсипе десетки милиони?

14 Окт 2019 08:20

Как би могъл да изглежда стадион „Пловдив”, ако се направят нужните инвестиции в него? Кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев представи впечатляващи акценти от проекта за съоръжението. Той включва модерна фотоволтаична система, структурно остъкляване по фасадата, хотелска и офис част към стадиона, нова спортна зала на мястото на зала „Чайка”, модерни трибуни и ложи.

 „За стадион „Пловдив“ най-сетне трябва да се намери решение, и то в близките години. Идеите как държавата ще даде пари за превръщането му в едно от съоръженията, с които страната ни заедно с други балкански държави ще кандидатства за домакинство на европейско или световно първенство по футбол, не изглеждат реалистични към днешна дата. И ако действително се окаже, че няма вариант за държавно финансиране, трябва да се потърсят резерви в бюджета на Пловдив и стадионът да бъде довършен”, смята Жоро Колев. Той припомни, че вече мина гласуването за символично концесионно възнаграждение от 100 лв. за стадионите „Ботев“ и „Локомотив“. Това ще да даде резултат и тези съоръжения да бъдат ремонтирани от частни инвеститори.

„При това положение стадион „Пловдив“ би трябвало да заеме челно място в приоритетите на Общината, но след съответните консултации със спортните организации. И ако след това се реши, че най-важният обект е стадион „Пловдив“, за него трябва да се отпускат пари приоритетно”, обясни адвокатът.

Акцент в програмата му е и решаването на въпроса за изграждането на Втори гребен канал.По думите му, ако в сътрудничество с различните спортни клубове се постигне съгласие и се начертае план стъпка по стъпка, нещата ще започнат да се случват реално. Сегашната ситуация е „много шум за нищо“ – от 30 години се говори за стадион „Пловдив“, от 7-8 – за дублиращ гребен канал, но резултатът на практика е нулев.

Неотложно трябва да се реши и ситуацията с мениджмънта на спортна зала „Колодрума”, където има по едно събитие на два месеца.

„Ако назначеното от Община Пловдив ръководство не може да се справи с привличането на мероприятия там, може да се помисли за възлагането на управлението на „Колодрума“ на външен организатор на събития – известно е, че често частната инициатива е доста по-резултатна. И ако цените за наемането на Колодрума са пречка пред привличането на промоутъри, те трябва да бъдат намалени. Не е трудно да се прецени, че висок наем, плащан 10 пъти в годината, няма как да покрие дори разходите на общинското предприятие „Многофункционална спортна зала“, заяви кандидат-кметът.

 

Сега е времето да подкрепите кандидата за кмет на Пловдив от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев с №49!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu