Кандидатът за кмет Николай Бухалов с концепция за задължителни стажове за завършилите

14 Окт 2019 10:21

Кандидатът за кмет от „Кауза Пловдив” Николай Бухалов определя работата с младежите като приоритет в програмата си за по-добро развитие на града. Той предвижда засилване на връзката между частния сектор и висши училища като се въведат задължителни стажове за завършилите младежи.

„По този начин ще се увеличи както мотивацията за учене, така и за работа“, коментира Бухалов.

Пловдив е и единствената община, която дава възможност за изява на всички български граждани от 18 до 33 години с интересни идеи чрез конкурса „Най-добър млад предприемач”. Наградите за победителите са парични: за първо място – 7 000 лева, второ – 4 000 лева и две трети места по 2 000 лева. Бухалов обещава да продължи положената вече 10 години традиция и по този начин да спомогне за стартирането на мечтаните бизнеси при младите хора.

От особено значение е общината да положи грижи за градивно и смислено прекарване на свободното време на младежите. Един от начините е стимулиране на физическата активност и безплатен достъп до повече спортни игрища, зали, скейт площадки и различни спортни съоръжения.

„Неизползваемата в момента площадката под надлез “Родопи”, която е с площ около 3 декара, е един страхотен терен, който може да се превърне в така желаната скейтборд зона“, категоричен е Николай Бухалов.

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Main Menu