Линейките в Пловдив не достигат, нужна е и зелена вълна за тях

16 Окт 2019 10:18

Трябва да се синхронизира Центърът за контрол на трафика със софтуера на автомобилите със специален режим, смята кандидатът за кмет адв. Георги Колев

Светофарите в Пловдив да осигурят зелена вълна за преминаването на линейките на Спешна помощ. Това е едно от нещата, които трябва да бъдат направени в града в сферата на здравеопазването, смята кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” адв. Георги Колев.

Според него проблемът може да бъде решен, като се синхронизира Центърът за контрол на трафика в Пловдив със софтуера на линейките и техните GPS-и. По този начин времето за придвижване на автомобилите със специален режим ще бъде намалено с до една трета, което е изключително важно за пациентите в критично състояние. „Тази тема е неразривно свързана с дигиталната част на администрацията на Община Пловдив. Ние имаме предприети мерки в тази насока”, посочи по време на участие в Дарик радио адв. Колев.

Според кандидата за кмет на район „Южен” Илиян Велков друг проблем е пътят на линейките по бул. „Хаджи Димитър”, по който минава основният им поток и който е в безобразно състояние. Там, ако кола се движи с повече от 40 км/ч, може да създаде предпоставка за инцидент”, каза Велков. Той засегна и друга изключително важна тема – за сигурността на лекарите. Според него всички специализирани автомобили трябва да бъдат оборудвани с паник бутони, тъй като медиците посещават домове, където често са посрещнати от агресивни хора, и тази агресия се излива върху тях.

„Не на последно място - в Пловдив на смяна работят между 7 и 8 линейки. За град от 400 хил. души това е крайно недостатъчно. Недай Боже, да се случи голям катаклизъм, ние на практика сме обречени. Трябва ни и хеликоптер за бърза реакция”, категоричен е Илиян Велков.

Таня Георгиева, директор на БЧК Пловдив, пък е категорична, че трябва цялото общество да изисква и да полага усилия. „Аз и цялата ни група виждаме бъдещето в развитие на качествени общински здравни услуги”, смята Георгиева. Затова ЗС „Александър Стамболийски” ще работи за връщането на кадрите в общинските болници, които да се борят адекватно с конкуренцията на частните здравни зведения.

Подкрепете кандидатите за общински съветници, районни кметове и нов кмет на Пловдив Георги Колев с номер 49 в трите бюлетини!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu