Борислав Инчев, ВМРО: Вече има одобрен проект за ремонта на "Даме Груев"

16 Окт 2019 16:59

Спешността да бъде реконструирана възловата улица "Даме Груев" става все по-голяма. Хубаво е, че вече има одобрен проект за нея. Това обяви по време на срещите си с жители на пловдивския район "Южен" кандидатът за нов мандат и досегашен кмет на най-многолюдния район Борислав Инчев от ВМРО. По думите му голямата община е длъжник на хората относно окаяното състояние на "Даме Груев" още от 2016 година и реновирането на улицата, което ще струва около 3 милиона лева, ще трябва да започне веднага след изборите, като следва да е приоритет на Славчо Атанасов или който и да е новоизбран кмет, освен, че ще е акцент в работата на районната администрация. Реконструкцията ще се извършва на няколко етапа, за да се намали неудобството за гражданите, обясни Борислав Инчев.

Предвижда се обновяване на участъци от уличната мрежа на района. Основните проблеми, с които хората се обърнаха към кандидата за нов мандат в район "Южен" бяха свързани с местата за паркиране, благоустрояването на междублоковите пространства, необходимостта от още повече детски площадки и състоянието на уличната инфраструктура. Инчев припомни, че в мандата му бяха направени нови паркинги в района и че администрацията му е планирала обособяването на чисти и уредени паркоместа на мястото на грозните и неразчистени пространства след премахването на гаражите в жилищните зони, които следва да бъдат превърнати в паркинги.

Борислав Инчев изтъкна, че след като в "Южен" бяха направени 14 нови детски площадки, дори и в момента има готови проекти за още 10. По същия начин стои въпросът и с уличното осветление в района - след като 15 нови участъка за първи път бяха осветени през последните години, още 10 са с готово проектиране и подготвени за изпълнение. Предвижда се и обновяване и удължаване на тротоарните настилки на много места в района. Не на последно място сред приоритетите ни е изграждането на 2 нови детски градини в "Южен", подчерта Борислав Инчев от ВМРО. Едната от тях е с готов проект и ще е на бул. "Александър Стамболийски" за повече от 200 деца, а другата ще е в двора на ДГ "Зорница" и ще е за още 150 малчугани, разказа Инчев.

Main Menu