Румен Кривицки: Пловдив може да печели още много от античната си култура!

16 Окт 2019 21:36

Румен Кривицки е роден на 18 юли 1970г. в Пловдив. Завършил е висше образование в Благоевградския университет, специалност "Публична и стопанска администрация". От 25 години е управител и съсобственик на "Кривицки и сие" - национална компания за външна реклама. Семеен е, с две деца. Има много хобита. Страстен меломан, събира плочи, слуша ги на грамофон, казва, че звукът на винила е пленителен. Председател е на стрелкови клуб "Седемте хълма" в Пловдив. Стреля по стандарт на IPSC. Лети със свръхлеки самолети. 

 

Две думи за теб, света и Пловдив?

 

Пътувам, много, но любимият ми град си остава Пловдив. Моят Пловдив. Нашият! Семейно хоби ни е културният туризъм - опера, балет и концерти. Харесвам Рим, Верона, Наполи, Париж..... Но където и да съм, сравнявам видяното с Пловдив. И се гордея и ми се иска родният ми град да се развива още.
Кое ме е пвечатлило....? Гледахме "Севилският бръснар" на термите на Каракала. Гледал съм в оригиналния състав рокоперата "Иисус Христос суперзвезда." Туризмът те прави близък до други култури. Затова когато видите групите чужденци по улиците на Пловдив, си ги представяйте вече върнали се у дома - те знаят вече къде е България, имат снимки от нашия Пловдив, той им е близък вече, защото го познават. 
Пловдив е прекрасен, Има огромен потенциал за развитие. Ще дам един пример как се съчетава минало с върховно изкуство във Верона. При термите на Каракала. Представете си елегантна сцена за 7000 зрители, направена така, че се вписва прекрасно в общата визия на един античен свят. Руини, а на фона на тях -  червени пътеки от автобусната спирка до всички редове на седящите места. Включително през вътрешния двор на термите до няколко изнесени бара, които обслужват публиката по време на антрактите и след представлението. Арена ди Верона е амфитеатър строен през първи век, в едно и също време с нашия амфитеатър в Пловдив, но събира 20 000 човека. Правят грандиозни представления. Едно от нещата, които ме доведе почти до екстаз, беше "Аида" - грандиозно представление....
И да се върнем пак на темата - Това го прави развитата Италия, четвъртата икономика в Европа все пак. И ние! Защото и ние правим "Аида" на Античния театър. Прекрасно, нали?!Пловдив  целият е върху руини. Те трябва да се разкрият до колкото е възможно максимално. Така, че поколенията да се докосват до съкровищата на миналото му. Това ще донесе много приходи.

 

Нагледа ли се на билбордове по света? И има ли тази рекламна форма бъдеще?

Определено. Билбордовете имат бъдеще в съвременните градове. Това е най-старата реклама в света. Управата на един град трябва да канализира чрез наредби архитекрурата на билбордовете. Да има един единен проект, единна визуализация на съоръженията. Това не значи, че всяка фирма не може да прави свой тип  съоръжения, но да има основни параметри с които да се съобразяваме - височина на съоръжението, цвят....Да не са розови, бели, червени, черни или ръждясали..Бъдещето е на електронните билбордове. На първо място те са по-екологични. Няма ги отровните мастила по винила и хартията. Самият винил е със 700 години разпад, невъзможно е да бъде рециклиран, има проблем с местата за изхвърляне. А се ползват толкова кратко. В Пловдив вече има седем LED екрана на обществени места. И те са наши. Смяната на рекламите става с един СМС. Ярки са, с красиви и свежи цветове, които не избледняват с времето.  Тези билбордове пращат Пловдив с една крачка в бъдещето. Плановете на нашата компания са през 2021 година цялата ни мрежа - в страната да бъде обновена с нов тип съоръжения - по естетически - от стъкло и алуминий и да бъдат с електронни екрани и управление. 

 

Какви задачи си поставяш като кандидат за общински съветник?

Бих употребил мандата си за вземане на добри решения в Общинския съвет. По отношения на важните точки от програмата ни. Рекламната среда е само една хилядна част от нещата. Бих искал в Пловдив да има и едно стрелбище, на което всички клубове по стрелба, извън олимпийския спорт "спортна стрелба", да има къде да тренират. Сега всички ползваме едно стрелбище в село Войводиново. Защото Пловдив няма такова място?!Бих работил с екипа на "Кауза Пловдив" за създаването на допълнителни условия за масовия спорт.  Съвременните хора водим доста застоял начин на живот, и ни липсва физическото натоварване във всички форми. "Кауза Пловдив" е причината Пловдив да има такава развита мрежа от велосипедни алеи. Могат да се направят още такива прекрасни неща за масовия спорт. 

 

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Румен Кривицки е с преференция 109!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu