Николай Радев и д-р Баташки в кв. Гагарин: Социалистите сме алтернатива на статуквото в Пловдив

17 Окт 2019 11:35

„Район Северен е пример за корупционно управление, на което на 27 октомври ще сложим край“, заяви твърдо кандидатът за районен кмет от „БСП за България“ д-р Атанас Баташки. Заедно с кандидата за кмет на Пловдив Николай Радев вчера те посетиха кв. Гагарин и в директни разговори с хората обясниха управленските намерения на пловдивската левица. „Ние няма да даваме напразни обещания, вашите предложения ще залегнат в програмата ни „Пловдив на хората“ – посочи Николай Радев.

Жителите на квартала поставиха на кандидатите конкретни искания за по-добре организирано сметосъбиране, за поддържане на междублоковите пространстава, за облагородяването на градинките и ремонт на детските площадки. Тези тнеми са общовалидни за целия град, но за р. Северен от особено значения са още подмяната на амортизираната ВиК инсталация, почистването на коритото на река Марица, натовареният трафик по северната страна на бул. Марица. „От ден първи на моето избиране ще предприема действия по тези въпроси, защото те са най-важни за качеството на живот в нашия район“, гарантира кандидатът за районен кмет с №56. Николай Радев допълни, че заедно с д-р Баташки имат план за действия, който се различава от всички останали, защото само социалистите са алтернатива на статуквото в Пловдив.

Попитан кои са първите три неща, които ще направи когато стане кмет, директорът на Английската гимназия в Пловдив отговори така: „На първо място - спасяването на общинското здравеопазване, тъй като то има социален ефект за хиляди пловдивчани. Това означава оздравяване на МБАЛ „Св. Мина“, диспансерите и ДКЦ-ата. Имаме конкретни решения по темата с лекарите в листата ни. Второто важно решение засяга общинския бюджет. Трябва да преминем към програмно бюджетиране, като нашите първи два приоритета са здравеопазване и образование. Третото е промяна в разпореждането на общината с нейната собственост, като бъдат отменени всички разпоредителни сделки за продаване на общинско имущество и съставяне на ясна програма за управление на общинската собственост“.

Main Menu