Мащабни идеи за развитието на спорта в Пловдив от кандидата за кмет Николай Бухалов

18 Окт 2019 08:58

 

Спортът е здраве, начин на мислене и живот, а в съвременния свят – метод за справяне с натрупания стрес и подобряване на физическото и психическото състояние на всеки човек. Затова програмата на кандидата за кмет от “Кауза Пловдив” Николай Бухалов се предвиждат сериозни дейности в спортната сфера, от които града силно се нуждае.

През мандат 2019-2023 ще се изгради инфраструктура за масов спорт във всеки от районите на град Пловдив, по подобие на спортната зона до Младежкия център на Гребната база.

„Сред важните обекти, които ще бъдат изградени, са Спортен комплекс “Дунав” на бул. “Дунав” 124, 50-метров плувен басейн до басейн “Младост“, лекоатлетически стадион до стадион „Пловдив“, стрелбищен комплекс южно от зала „Колодрума“, допълни Бухалов.

Един от акцентите в спортната сфера е изграждането на еко-парк “Марица”, където ще бъдат залесени 656 дка. На площ от 105 дка ще има дублиращ гребен канал. Проектът предвижда 37 дка изкуствено езеро с острови за гнездене на редки и защитени птици. По протежението на трасето на новия канал ще има над 20 атракции за пловдивчани и гостите на града.

Николай Бухалов поема ангажимента да окаже пълно съдействие за изграждането на тренировъчна база на “Локомотив” Пловдив в район “Тракия”, за стадион “Христо Ботев”, за стадион “Локомотив”.

Съвместно с държавата ще се направи пълна реконструкция на стадион “Пловдив”, за да отговаря на изискванията на ФИФА за провеждане на европейски и световни първенства, във връзка със съвместната кандидатура на България, Гърция, Румъния и Сърбия за Европейското първенство през 2028 г. и Световното първенство по футбол през 2030 г.

Парите за спортните клубове ще бъдат удвоени от 1 000 000 на 2 000 000 лв. годишно. В момента в Пловдив има регистрирани 123 спортни клуба.

Програмата на Бухалов предвижда изграждане на модерна тренировъчна база за детско-юношески футбол в двора на ЕГ “Пловдив” (Английската гимназия).

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu