Симеон Сакскобургготски: Здравко Димитров знае кое е най-доброто за Пловдив и ще го направи

19 Окт 2019 14:57

Н.В Симеон Сакскобургота и руския княз Никита Лобанов-Ростовски посетиха Пловдивската митрополия по покана на митрополит Николай. В срещата участва и кандидатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров, който е един от големите дарители на Църквата.

С какво Ви впечатли Пловдив, град, който обичате, а сега и Европейска столица на културата?

Не живея тук и нямам впечатления как точно се променя Пловдив. Но винаги се радвам да се разходя из града. Ако ми остане време, непременно ще разгледам забележителностите на Пловдив. 

Пловдив е скъпо място за семейството Ви – тук в катедралата “Свети Лудвиг” е погребана Вашата баба, княгиня Мария Луиза. Често гостувате на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай и на Здравко Димитров. Сега г-н Димитров е кандидат за кмет. Като какъв човек го познавате и какво според Вас може да даде той на Пловдив?

Много рядко давам оценки. Това е мой принцип. Смятам, че така е правилно и коректно. Познавам г-н Здравко Димитров открай време, имам много добри впечатления. Познавам във всяко отношение работата на г-н областния управител и я цена високо.   

Как виждате задачите на бъдещата градска управа, за да може вторият град на България да разгърне по-бързо истинския си потенциал във всички направления?

Мисля, че г-н Здравко Димитров знае какво трябва да се направи. Може да се обърнете към него. 

“Една цел-България” е заглавие на Ваша книга. Харесва ли Ви България 30 години след промените?

Точно преди ден ме попитаха за това от една чужда телевизия. Не трябва да се връщаме назад, да гледаме негативно. Трябва да направим оценка откъде тръгнахме, накъде стигнахме и накъде вървим. Трябва да гледаме напред.  Повече от оптимист съм за България, аз съм реалист.

Main Menu