Здравко Димитров и Стоян Алексиев раздадоха курбан в район Северен

19 Окт 2019 15:14

 

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Свeти Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата „Свети Иван Рилски” от организацията на ПП ГЕРБ при район „Северен” с ръководител Стефан Дедев.

Рано сутринта бе отслужена архиерейска Света литургия от Знеполския епископ Арсений, а след това бе осветена храната за всички миряни, изпълнили двора на храма.

Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров и кандидатът за кмет на района Стоян Алексиев поздравиха присъстващите с празника и раздадоха лично курбан на над 350 миряни.

На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ за „Северен” Стефан Дедев, Гошо Къчков, Лариса Кътова, Анастасия Маташева, Никола Папазов, районният кмет Красимир Асенов, симпатизанти и членове на партията, както и много граждани.

На 19 октомври Православната църква отбелязва празника на Свети Иван Рилски Чудотворец и покровител на българския народ. Иван Рилски е един от най-известните български духовници, лечители, основател на Рилския манастир, патрон на българските лекари.

Main Menu