Теменужка Петкова: Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм убедена, че ще бъде и успешен кмет на Пловдив

20 Окт 2019 17:40

 

Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм убедена, че ще бъде и успешен кмет на Община Пловдив. Това каза при посещението си в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети Териториалното диспечерско управление (ТДУ) „Юг“. „Сигурна съм, че кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров, издигнат от ПП ГЕРБ, както и кандидатите за кметове на райони, като Костадин Язов, ще работят неуморно за отличния облик на града“, заяви министър Петкова. Заедно с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Пловдив Здравко Димитров и кандидата за кмет на район „Южен“ Костадин Язов тя се запозна с извършените дейности за гарантиране на сигурността на енергийната мрежа в Пловдив.

 

През 2019 г. „Електроенергиен системен оператор” (ЕСО) ЕАД успешно приключи реконструкцията и продължава с инвестициите в изграждане на нови съоръжения в района на град Пловдив с цел намаляване на авариите и повишаване на сигурността на преносната мрежа. ТДУ „Юг“ ръководи цялата високоволтова мрежа от област Пазарджик до Бургаска област и управлява всички съоръжения, собственост на ЕСО. В управлението в Пловдив бяха реализирани няколко големи проекта, повод за които бе и посещението на енергийния министър.

Main Menu