Здравко Димитров: Пловдивчани са интелигентни хора, те знаят, кое е правилното за развитието на града

20 Окт 2019 19:31

 

 

След изборите ще поканя на среща моите опоненти, за да начертаем бъдещето на Пловдив за 20 години напред. Това каза Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“, съобщиха от екипа на предаването.

 

„Формата, който бяхме договорили още преди две седмици, беше да се явите един след друг вие, г-н Радев, г-н Славчо Атанасов и г-жа Дани Каназирева. Г-н Славчо Атанасов отказа с учтив имейл, а г-жа Каназирева съобщи, че е разбрала, че предаването е в събота, а не в неделя и затова не е тук. Дължа това обяснение не само на Вас, не само на г-н Радев, който чака след Вас, а и на Пловдив, защото тук трябваше да се състои последно представяне, след което трябваше да се съберете четиримата! Вие сте тук, независимо, че след това трябва да заминете веднага, за да присъствате на футболния мач Локомотив Пловдив – ЦСКА!“, започна с това уточнение разговора водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров потвърди, че нещата стоят точно така. Той добави: „Човек, поеме ли ангажимент, трябва да си го спазва, а това е показателно за нещата, които говорим и дали ще се случат след това. Пловдивчани са интелигентни хора, те ще си направят своята сметка, така че коментарът по-нататък е излишен!“.

„7 дни преди финалната битка, можете ли да кажете кой ви подкрепи през тези 3 седмици?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че е получил подкрепа от гражданите. Той подчерта, че е провел доста срещи с граждани, с представители на бизнеса и може да каже, че изборите в Пловдив вече се усещат. Хората не са безразлични, задават всякакви въпроси, които ги вълнуват. „А кой ме подкрепи? СДС, с тях имамещ споразумение на национално ниво!“, добави той.

„Добре, но разбийте представата, която витае в публичното пространство, не за Вас, а изобщо, че бизнесът подкрепя една власт, в случая кметската в Пловдив, за да може да вземе после обществени поръчки, изгоди, облаги?“, продължи с въпросите си водещата Илиана Беновска. Кандидатът за кмет на Пловдив отговори, че нещата не стоят така, според него бизнесът иска прозрачност. Бизнесът не иска едни и същи фирми да печелят обществените поръчки, а Здравко Димитров подчерта, че ако стане кмет, подобни порочни практики няма да съществуват.

Той продължи, че Пловдив се развива добре през последните 8 години, особено в сравнение с 4-те преди това, когато са управлявали Славчо Атанасов и БСП. Случили са се хубави неща, които трябва да се надграждат. Площадът вече има съвсем друг вид, градът се е сдобил с многофункционална спортна зала, развива се археологията. „Разбира се винаги може и още, но Пловдив се развива правилно!“, категоричен беше кандидатът за кмет на града от ГЕРБ.

Здравко Димитров продължи, че на първо място това е отношението на администрацията към хората: „Това съм длъжен да го направя и това всеки след мен ще го направи - по-голяма чуваемост. В това отношение, ако трябва да бъдем честни, търпим критика всички, защото ние сме от една партия!“. Той продължи, че сериозен проблем в Пловдив е трафикът, който на практика блокира града. На първо място трябва да се оправят циклограмите на сфетофарите, да се изградят кръстовища на две нива, трафикът да се изведе извън Пловдив. В този ред на мисли след няколко дни премиерът Борисов ще посети града, където ще се запознае с ремонтните дейности и тогава вероятно ще се постигне споразумение за изграждане на обхода на югоизток от града.
„Премиерът добре познава Пловдив, но ще успеете ли да го склоните да се поразходи малко с Вас из Пловдив?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че би го направил с най-голямо удоволствие. „Ето, сега го каня от ефир да изпием по едно кафе, ще ми бъде приятно!“, заяви той.

„Как стои въпросът със задлъжнялостта на Пловдив, това е един въпрос, който ще възниква и при реализацията на инфраструктурата, и при разширяването на икономическите зони и проекти, и при образованието и детските градини?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че това ще стане напълно ясно, когато
се направи ревизия, но при всички положения събираемостта трябва да се повиши. Той продължи, че Пловдив е един от малкото големи градове, където общинските приходи са по-малко от трансфера от републиканския бюджет.

Един кмет е длъжен да създаде такива условия, да привлече инвеститори, за да се повишат и доходите на населението!, категоричен бе Димитров. „Аз ви благодаря, че споменахте, че ще направите ревизия веднага, ако ви изберат, защото пак повтарям, вие приемате общината от Вашия съпартиец Иван Тотев! Деликатният въпрос – кой ще направи тази ревизия?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че си има оторизирани органи, които се занимават с това.

 

„Кое е най-наболялото, разбира се за всеки гражданин, за всяка категория граждани, които ви подкрепят, има различна гледна точка кое е най-важното, за едни са детските градини, за други движението, за трети работните места. Как степенувате, кой е най-важният ви приоритет след като минаха 3 седмици, Вие имахте една програма, разговаряхте с хората, нещо пренаредихте ли?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори:„Чистият въздух, питейната вода, детските заведения, ясли и детски градини, здравеопазване! Това са нещата, които интересуват хората, както и доходите. Това са нормални неща. Това всичко трябва да се нареди по приоритети и да се работи независимо той е. Аз пак казвам, ние след изборите ще се съберем всички пак заедно опоненти, за да
предначертаем бъдещето на Пловдив за 10-15-20 години напред, да видим как го искаме визионерски и който и да е на власт след време да ги следва! Всичко друго е работа на парче!“.

 

Здравко Димитров се обърна към избирателите със следните думи: „Пловдивчани са интелигентни хора, те знаят, усещат кое е правилното, а правилното е бюлетина номер 43! Да ни дадат възможност Пловдив след 4 години да стигне София по стандарт на живот, да може всички неща едно по едно да се случват.

Main Menu