Стоян Алексиев: Облагородяваме парковете в "Северен", ще разрешим проблема с паркирането и чистота

22 Окт 2019 11:31

Кандидатът на кмет на ГЕРБ за райно Северен Стоян Алексиев даде интервю пред Plovdivskinovini.bg. Той говори за проблемите на района и как ще ги реши. 

За междублоковите пространства

Цялостно благоустрояване на междублоковите пространства с възстановяване, където е необходимо, на пътните и тротоарни настилки, озеленяване, изграждане на паркоместа.

За парковете и градините

Пълно обновление на парк „Рибница“, социализиране на северното крайбрежие на Марица, допълнително облагородяване на съществуващите паркове, нови градинки във всички междублокови пространства.

Поливна система, видеонаблюдение и безплатна Wi-Fi мрежа във всички паркове и градини.

За чистотата в Северен

Засилване на контрола върху почистването, особено в междублоковите пространства. Строг контрол срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и образуването на незаконни сметища, сурови санкции за нарушителите.

За вътрешно кварталните улици и тротоари

Ремонт на настилките в лошо състояние, пешеходни пътеки на невралгични места, достъпни тротоари за майки с детски колички и хора в неравностойно положение.

За пространството около Гранд хотел Пловдив

Запазване и облагородяване на зелените площи.

За децата и детските площадки

Ново детско заведение с шест групи за детска градина и една яслена група, разширение на ДГ „Бреза“ с две групи.

Саниране на сградите на детските и учебните заведения, облагородяване на дворовете им.

Летни занимални за малките ученици.

Модерни детски площадки във всички паркове, градини и междублокови градинки, като в най-посещаваните места за отдих ще са по няколко броя. Организиране на детски празници.

За масовия спорт и спортните площадки

Спортни площадки и фитнеси на открито във всички паркове, градини, както и в междублоковите пространства. Организиране на спортни празници и състезания.

За Водния проект и бул. Дунав

Личен контрол върху изпълнението на важния за града и особено за „Северен“ интегриран проект за водите на Пловдив, който е на стойност около 115 000 000 лева и се финансира по оперативна програма „Околна среда“.

В проекта е включено обновяване на водопроводната и канализационната мрежа на близо 45 улици в зоната между бул. „Марица-север”, бул. „Цар Борис III Обединител”, бул. „България” и бул. „Васил Априлов”, както и в пространството между бул. „България“, бул. „Васил Априлов“, бул. „Дунав“, ул. „Петър Шилев“ и ул. „Факел“.

Предвижда се подмяна на магистралния водопровод по бул. „Дунав“ в участъка от бул. „Васил Априлов“ до ул. „Брезовско шосе“ и изграждането на облекчителен колектор, с което да се реши проблемът с наводненията при поройни дъждове.

Освен решаване на проблемите със старата ВиК мрежа, реализацията на проекта ще преобрази визията на района – уличните настилки ще бъдат възстановени от бордюр до бордюр, а задача пред районната администрация ще е обновяването на прилежащите зони.

За паркирането

Един от най-често поставяните проблеми. За всяко място ще се търси конкретно решение, тъй като на различните улици и междублокови пространства ситуацията е различна. Хората искат да паркират колите си близо до своите домове, ще се работи тяхното желание да бъде удовлетворено.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Main Menu