Жителите на „Съдийски“ и от Кауза Пловдив питат къде е детската ясла и млечната кухня в квартала?

23 Окт 2019 14:12

 

С над 100 човека премина снощи срещата на кандидата за кмет на „Централен“ Георги Титюков, общински съветници от „Кауза Пловдив“ и жителите на кв. Съдийски. Поводът бе обсъждането отново на въпроса с изграждане на детска ясла с млечна кухня на ул. „Стоян Михайловски“ №13.
Живущите в квартала изразиха категоричното си недоволство, че сегашната администрация на района нищо не е направила по въпроса за изграждането на новото детско заведение. Все още им се налага да водят децата си в съседни квартали и това им причинява сериозни неудобства и притеснения.
Георги Титюков заяви, че ще продължава стриктно да следи за реализирането на проекта и ще направи всичко възможно, за да спомогне за нормалния начин на живот на хората в „Съдийски“. Също така обясни, че ако стане кмет на район „Централен“, това ще е едно от първите неща, които ще направи. Жителите от кв. Съдийски подкрепят напълно Титюков и се надяват съвсем скоро да имат ново детско заведение с млечна кухня.
Въпреки че през януари по предложение на Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив“ бе гласувано и одобрено отпускането на 65 000 лева за проектиране на детска ясла с млечна кухня, настоящият районен кмет Георги Стаменов настоя да се престрои ЦДГ "Радост". На обществено обсъждане с жителите на кв. Съдийски през февруари бе решено бившата детска градина на ул.“Стоян Михайловски“ №13 да бъде изградена ясла с 4 групи и с млечна кухня. Но вече осем месеца няма развитие по въпроса, като все още не е пусната обществената поръчка за проектиране на новото съоръжение. Време е това да се промени!

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu