Интерактивна детска площадка в Аграрния университет събра много радост

23 Окт 2019 17:05

Много детска радост и бурни емоции събра във вторник градината на плувен комплекс ВСИ. Поводът беше официалното откриване и „изпробване” на екологична интерактивна детска площадка, която изглежда съвсем обикновена. Това е търсен ефект, защото е доказано, че най-простите играчки стимулират най-голямото творчество у децата, а естествените материали им предоставят сетивни преживявания.

Площадката има за цел да провокира въображението на децата и стимулира тяхното развитие. Вчера на едно място заедно играха деца със и без специални нужди. Контактът между различните групи беше съвсем естествен, а толерантността между тях се подразбираше. Това всъщност е цел, към която трябва да се стреми цялото ни общество. „Детето трябва да се възприеме с уважение, да се възпитава в любов и да му се даде свобода“, казва австрийският философ Рудолф Щайнер От тази мисъл са се водили създателите на тази необикновена детска площадка.

Площадката е направена от Сдружение „Спортен клуб по плуване ВСИ“ в партньорство със Сдружение “Паралелен свят” На официалното откриване присъстваха и взеха участие кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрния университет, Костадин Димитров, кмет на район Тракия, нашите приятели от Сдружение „Паралелен свят“ и от Спортен комплекс „ВСИ“, граждани и много деца.

Main Menu