Областното и градско ръководство на СДС подкрепи Георги Колев за кмет на Пловдив

24 Окт 2019 10:58

Градският съвет на СДС подкрепи кандидатурата на Георги Колев за кмет на Община Пловдив. В централата на партията, градският председател на Съюза на демократичните сили Никола Хаджийски и ръководството изложиха мотивите си защо застават зад кандидата на ЗС „Александър Стамболийски”.
„Разгледахме всички кандидати за кмет на града. Георги Колев отговаря напълно на представите и критериите на СДС за кмет на Пловдив. Има богат опит в Общинския съвет, където е три мандата съветник. Познава всички проблеми на Общината и единственият, който излезе с визия за града и решения за всичките проблеми. Георги Колев е изключително успешен предприемач, който е разкрил 1000 работни места”, заяви Никола Хаджийски.
Георги Колев благодари на СДС за подкрепата, като заяви, че за него това е огромна чест и отговорност.
„Изпитвам изключителна тръпка като човек да съм в тази зала, като място, от което Пловдив е излъчвал десни послания през последните десетилетия. Всички знаем какво направи СДС за България. Преди 30 години бях един от хората в студентската окупация на Софийския университет. За нещастие, тази дясна идея под натиска на статуквото се маргинализира. Да бъда припознат като кандидат-кмет от хората, които стоят до менq е чест! Ще направя всичко възможно десните избиратели в Пловдив да намерят в мое лице личността, която да ги представлява.
Десният човек е този, който изповядва християнски ценности, плаща данъци, семеен, предприемач, човек, който генерира социален, икономически и политически прираст. Благодаря, че колегите са видели в мен човек, който отговаря на тези качества. Няма да ги подведа. Остават два дни, приканвам всички пловдивчани да гласуват! За първи път в Пловдив се събужда гражданското самосъзнание, за първи път мажоритарните кандидати набират скорост и се гласува за личности, а не за партии”, отвърна адвокат Георги Колев.
Относно обявената преди седмица подкрепа на СДС и Тони Симидчиева към кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров, председателят на СДС Никола Хаджийски заяви, че единственият орган, който може да вземе подобно решение е Градският съвет, а то е подкрепа на Георги Колев.
„Ние неслучайно се разграничихме от листата на СДС, която бе наредена от секретаря на партията и председателя Румен Христов. Те потъпкват устава на партията и взимат еднолични решения”, каза Никола Хаджийски. Той прикани всички членове и симпатизанти на СДС да подкрепят Георги Колев, листата на ЗС „Александър Стамболийски” и районните кметове с номер 49 в интегралната бюлетина.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Main Menu